Microbuzul 115 şi poliţistul krutoi împuşcat

Urcă în microbuzul 115 ca să vină în Centru. Se aşeză pe primul scaun, pentru că tocmai se eliberase, că este mai aproape de ieşire, dar şi pentru că nu vroia să se zbată printre ceilalţi călători ca să-şi facă drum mai în interiorul vehicolului. Pentru a nu ştiu câta oară încerca să nu se gândeasca la mizeria din acest tip de transport, dar şi la faptul că de atâtea ori şi-a promis sie însăşi că va aduna bănuţ cu bănuţ ca să-şi cumpere un hârb de maşină, numai să nu mai fie parte, dar şi victimă la această mizerie.

Pe viaduct, doi bărbaţi care păreau să aibă peste 30 de ani îşi opriseră maşina în mijlocul drumului, chiar în plină stradă, şi filmau. Deloc regulamentar, de altfel. Şoferul microbuzului, fără a avea mari opţiuni de a manevra astfel încât să-i ocolească, a îndrăznit de s-a băgat în filmarea lor. Atunci a şi început distracţia. Cei doi au pornit în urma microbuzului, strigând în mai multe limbi cuvinte absente din dicţionar şi arătând insistent ba pumnul, ba degetul mijlociu. Nu s-au limitat la asta. În staţie, au urcat în microbuz şi au năvălit peste şofer cu pumnii şi picioarele şi desigur cu înjurături, care nu se reduceau doar la limba lor maternă. Moldoveni şi regizorii, şi şoferul. Tânăr şi acesta, reuşea doar să spună destul de paşnic: “Măi băieţi…”.

Sursa istoriei, o persoană dragă mie, ea fiind cea care se aşezase pe scaunul din faţă al microbuzului, se gândea la un singur lucru: “Ia ce-s proastă. M-am gătit, mi-am pus floare în piept, mi-am făcut coafura, cu şampanie şi cadou în geantă, şi m-am aşezat chiar în faţă. Dacă nebunii iştia scot un pistol şi încep a împuşca, eu sunt prima în bătaia focului”. În capul ei, acest scenariu părea destul de real, în situaţia creată. Nu era încurajată să gândească astfel doar de tot mai desele ştiri despre victimele psihopaţilor de tot felul.

Zilele trecute, în curtea casei ei, un vecin l-a împuşcat pe altul. De mai mult timp, cei doi se certau de la locul de parcare pentru maşini. Nu încăpeau unul de maşina altuia, pe când curtea respectivă nici nu este prevăzută cu locuri de parcare în faţa blocului, dar asta e altă problemă. Unul dintre ei este poliţist, krutoi, mare mahăr, care nu pierdea nicio ocazie să arate acest lucru şi care reuşise în scurta istorie a casei în care locuia să intre în conflict cu mai mulţi. La o nouă ceartă dintre cei doi, nepoliţistul scoate pistolul şi-l împuşcă în picior pe poliţist. Ulterior se demonstrează că şi poliţistul avea armă, doar că în maşină. Ce se putea întâmpla dacă în acea zi şi poliţistul ar fi avut inspiraţia să-şi scoată arma?

Între timp, călătorii din microbuzul 115 au reuşit să-i scoată afară pe buclucaşi. Aceştia, însă, nu se dădeau bătuţi. Continuau să conducă în drept cu microbuzul şi, printre crize de hlizeală, să înjure şoferul care le-a dat peste cap filmarea. Oamenii, de-a dreptul şocaţi, probabil fiecare cu scenariul său apocaliptic în cap, îndemnau şoferul să sune la poliţie. “Nici nu vă gândiţi, îmi ajung probleme cu aiştia, nu vreau să-mi mai facă şi poliţiştii”, a fost răspunsul. Femeia de pe primul scaun a coborât la staţia următoare.

Tatiana Eţco, tatianaetco.zdg@gmail.com

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Alegător

    Cu mare regret dar aveţi perfectă dreptate. De astfel de dobitoci cu maşini luxoase (multe din ele furate), cu comportament de animale sălbatice este plină Moldova. Anume de aceşti indivizi şi se folosesc alai de VORonin şi Şelin, adunându-i şi aţâţându-i împotriva celora care vor în cfârşit să ducă un mod de viaţă civilizat, liniştit, ca între oameni şi nu între fiare sălbatice. Amintiţivă cum se comportau Şelin cu VORonin şi susţinătorii lor la Bălţi şi Chişinău !!!
    Până nu va fi aplicată legea în cel mai drastic mod faţă de aceşti mizerabili ai societăţii nu va fi în Moldova ordine şi nu va deveni ea membră a UE!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *