Lilia Zaharia: Nu se mai poate

Chiar dacă îţi place sau nu, dacă vrei sau nu vrei, asculţi muzica pe care ţi-o impun alţii. Bănuiesc că cei care trăiesc la bloc îmi vor da dreptate şi cred că nu este persoană care nu s-a confruntat măcar o singură dată cu această problemă. Deseori, tocmai atunci când stai liniştit în casă sau când vrei să te odihneşti, vecinul de jos sau de sus se distrează.
Ieri, de dimineaţă, băiatul vecinului de jos asculta muzică haos şi hard-rock. Ce să-i faci? Asculţi şi tu.

În week-end  când doreşti să uiţi de zbuciumul şi oboseala din cursul săptămânii, fata vecinului de sus, îndrăgostită până peste cap, ascultă manele sau cântece de dor şi jale. Ascultă nu doar ea, ci jumătate de bloc. Se cutremură geamurile, volumul e dat la maxim, iar boxele par că vor ceda. Te întristezi şi nu pentru că piesa ar fi de jale, dar pentru că nu mai ai odihnă, iar în cap, de dimineaţă până seara, îţi sună acelaşi refren. Nu mai ştii cum să reacţionezi atunci când “melomanii” refuză să reducă volumul. Nu ştii dacă această atitudine e din cauza capriciilor sau a lipsei de educaţie, dar un lucru îl ştii sigur – nu se mai poate.

Lilia Zaharia


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *