Lilia Zaharia: Hoţi de buzunare în plină zi

Era pe la 8 dimineaţa. Cum toată lumea se grăbea, intrau fără să atragă atenţia unul la altul. Se împingeau, se înghesuiau, fiindcă aşa este dimineaţa, toţi doresc să ajungă la timp acolo unde s-au pornit. Pe strada Teilor, lângă Pretura Botanica, doi tineri intraseră în maxi-taxi.

Unul a început a se schimonosi, simulând simptomele epilepsiei. Lumea, speriată, se uita la el. Un bărbat s-a apropiat şi l-a muşcat de degetul mic. „Aşa îşi revine, am mai văzut asemenea cazuri”. Între timp, celălalt camarad al tânărului şi-a început treaba. Cum stăteau oamenii unul lângă altul  concentraţi asupra scenei cu „epilepticul”, el a început a scotoci prin buzunarele pasagerilor. A reuşit să ia de la o domnişoară un pachet de ţigări. Când a încercat să deschidă fermuarul unei genţi de pe umărul unei doamne, a fost observat de o bătrânică. Mătuşa a strigat: „El vrea să fure”. Atunci şi criza „epilepticului” s-a terminat. Şoferul a oprit lângă Spitalul Municipal nr. 1, luând alţi pasageri, fără să priceapă ce se întâmplă. Tinerii o zbughiseră, unul pe scări spre spital, celălalt  – spre viaduct. Şoferul a înjurat, oamenii s-au indignat, iar tinerii s-au făcut nevăzuţi. Aşa s-a terminat toată scena, fără ca hoţii să fie pedepsiţi. Cazuri de acestea sunt foarte frecvente. Rareori se întâmplă ca victimele să-i denunţe la poliţie, fiindcă ei, hoţii de buzunare, sunt buni actori şi ştiu cum să procedeze în situaţii extreme. Scenariul este „scris” de acasă, în fiecare caz –  diferit.

Lilia Zaharia

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *