Iurie Sanduţa: Papuc la prăşit cânepă?

Cel mai controversat ministru de Interne, Gheorghe Papuc, se află şi astăzi la libertate după ce a fost acuzat de implicarea sa în diferite scheme dubioase. Dosarul “Heroina”, neglijenţă în serviciu, soldată cu moartea tinerilor din PMAN, achitarea ilegală, din banii MAI, pentru PCRM, a chiriei unor încăperi la Sanatoriul “Constructorul” – sunt doar unele dintre cauzele în care Papuc figurează în calitate de martor şi de învinuit.

Ieri, Judecătoria Centru a comasat cele două dosare intentate pe numele lui Gheorghe Papuc şi a ex-comisarului general, Vladimir Botnari, pentru a fi examinate concomitent. Decizia judecătorilor a fost luată la solicitarea avocaţilor celor doi acuzaţi. Pobabil că generalii doresc ca atunci când se prezintă în instanţă să stea împreună în faţa judecătorilor. Şi dacă vor fi găsiţi vinovaţi, la fel, împreună, să fie trimişi la dubă.

Tot ieri, pe scările Judecătoriei Centru, după ce Papuc a declarat că este “curat” şi că şi-a îndeplinit obligaţiunile de serviciu conform legii, jurnaliştii l-au întrebat cum îşi petrece timpul. “La prăşit, am fost trei săptămâni”, a răspuns el. Evident că nu a spus ce a prăşit. La prăşit de porumb? De cânepă? Asta nu o vom afla în curând, la fel cum nu cunoaştem astăzi dacă cele 200 kg de heroină au fost deja vândute şi consumate sau că s-a aşezat mucegaiul pe ele.

Fără glumă şi fără efect de heroină, am făcut un exerciţiu de imaginaţie. Mi-am zis că Papuc şi Botnari s-ar afla la prăşit cânepă. După ce fostul ministru a spus public cum îşi petrece timpul liber, primul lucru la care m-am gândit a fost că el se află la praşă de cânepă, şi nu la smuls iarba de lângă tulpina de porumb. Să fie acest gând provocat de efectul heroinei cu care organele de forţă ne-au drogat minţile cu informaţii secrete?

Doar la nivel de bârfe aflăm despre soarta celor 200 kg de heroină, în valoare totală de circa 10 milioane de euro, care au fost capturate în Chişinău, în timp ce marfa era transportată către una dintre ţările europene. Nici Procuratura, nici MAI, nici SIS, nici CCCEC n-au ieşit în public să ne confirme că măcar sacii cu fasole în care erau ascunse drogurile se mai păstrează ca probă prin beciurile de la SIS, din moment ce nu ne spun nimic de soarta celor 200 kg de heroină.

În presă au apărut informaţii că heroina ar fi fost distrusă. Puţin probabil. Dacă ar fi fost aşa, la sigur, organele de forţă ar fi invitat jurnaliştii să fie prezenţi la aceste operaţiuni, pentru a îndepărta orice suspiciune. Totodată, presa a mai vehiculat că Gheorghe Papuc ar fi vândut heroina pentru a-şi recupera funcţia de ministru de Interne, pe care a pierdut-o după căderea Guvernului Tarlev. E o bârfă. Cert e că heroina va provoca bârfe atâta timp cât nu va fi scoasă din beci şi distrusă în văzul lumii. Lansez şi eu o bârfă. Heroina a ajuns la destinaţie.

Iurie Sanduţa, 
i.sanduta.zdg@gmail.com

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *