Iurie Sanduţa: Fără bun simţ

Dimineaţa, cum se trezesc, uneori nici nu reuşesc bine să-şi bea ceaiul că deja trebuie să fie prezenţi la serviciu. O parte dintre ei se deplasează cu automobilele personale, alţii circulă cu transportul public, iar unii fac chiar câţiva kilometri pe jos ca să ajungă la timp la serviciu.Nu, nu este vorba de parlamentari, ci de cetăţeanul simplu, care achită lunar impozite la stat, iar dintr-o parte din aceşti bani se formează şi salariile demnitarilor. După ce însă acelaşi cetăţean se mai prezintă şi la cabina de vot pentru a-şi da votul de încredere unor politicieni, care să-i asigure un trai decent, rămâne dezamăgit când demnitarii  ajung să-şi ocupe fotoliile în parlament sau în guvern, uitând, practic, de el.

Edificator în acest sens e şi exemplul deputaţilor comunişti. Deja de o lună tot auzim în Parlament că, din totalul celor 101 deputaţi, lipsesc parlamentarii fracţiunii PCRM. Acum mă întreb: cum pot fi calificaţi aceşti deputaţi, care au salarii de 4 ori mai mari decât ale cetăţenilor simpli, despre care vă vorbeam la început, dar şi nişte suplimente la aceste salarii, maşini de serviciu, imunitate parlamentară şi încă un pachet de beneficii, însă refuză să participe la şedinţele Parlamentului în care au fost aleşi ca să  reprezinte interesele cetăţenilor care i-au votat? Cel puţin, lipsiţi de bun-simţ.

Dar această opinie, probabil, rămâne una personală din momentul în care cei 48 de parlamentari comunişti, rămaşi fără automobile de serviciu, au ajuns să-şi caute dreptatea în judecată, unde cer să beneficieze de şkode fără a participa la şedinţe. Mă mai gândesc că, din momentul în care ei nu votează legi, lipsesc de la dezbaterile parlamentare, ar trebui să renunţe şi la salariul de deputat. Doar aşa ar demonstra electoratului că sunt politicieni cu bun-simţ.

“Am dat dispoziţie: atât timp cât deputaţii comunişti boicotează şedinţele Parlamentului să nu li se ofere nici o maşină să iasă din garaj. Dacă nu vor să lucreze, atunci să nu se plimbe cu maşinile prin Chişinău şi pe la baruri. Când o să vină la lucru, aşa cum i-au delegat cetăţenii, atunci o să aibă maşini la dispoziţie”, este şi opinia lui Mihai Ghimpu, preşedintele Parlamentului.

Iurie Sanduţa, 
i.sanduta.zdg@gmail.com


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. alex

    Corect!!! La ce le trebuie nasini … sa mearga la Lenin sau la Duty Free… nu pentru aceasta i-a votat poporul! Poporul i-a facut legiuitori, sa faca legi drepte, aceasta este misiunea de baza a unui deputat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *