Inima lui Voronin

În sud sau în nord, odată cu retragerea apelor, sinistraţii şi-au pierdut speranţa de a-l mai vedea pe preşedintele Voronin în cizme de cauciuc până la genunchi, cu mânicile suflecate şi cu fruntea transpirată. Şi la Prut, şi la Nistru, sinistraţii se roagă pentru un preşedinte şi un Guvern cu o inimă mai bună. Se roagă să nu mai doarmă la poartă pe laiţă, ci într-o odaie uscată care le va fi repartizată, poate, din mila autorităţilor de la Chişinău.

Aparent, aceştia au reacţionat, promiţându-le sinistraţilor, privindu-i în ochi, locuinţe noi în doar trei luni. Nu prea îi mai cred sinistraţii pe cei care le-au promis salam de 19 copeici. Cum să îi creadă, dacă imediat ce a lăsat ciocanul din mâini, mimând că bate ultimul ţăruş la calea ferată Giurgiuleşti-Cahul, preşedintele R. Moldova, a anunţat că îşi ia vacanţă? Şeful statului va petrece o săptămână în Croaţia. Anterior, preşedintele Voronin a declarat că a fost invitat de omologul său croat să-şi petreacă concediul împreună. Cei doi lideri şi familiile lor urmează să stea o săptămână la bordul unui iaht de lux. Voronin a fost atât de receptiv la invitaţia preşedintelui Croaţiei, Stjepan Mesić, încât a ignorat, fără vreun regret, că a lăsat în Moldova mii de oameni cu priviri rugătoare şi umilite de stihie. Acolo, pe iaht, poate şi preşedintele Mesić va fi nedumerit de decizia pe care a luat-o omologul său. S-ar întreba în sinea sa, Stjepan Mesić, cum ar fi să schimbe încrederea a peste patru milioane de cetăţeni îndureraţi, atât cât numără populaţia Croaţiei, pentru o vacanţă de o săptămână pe iaht?

Între timp, poate până revine preşedintele Voronin din vacanţă, Leonid Munteanu de la Drepcăuţi va reuşi în sfârşit să scoată în capăt cu nămolul adus de apele Prutului. Va fi împăcat omul că, chiar şi aşa cum e pe jumătate demolată, casa a rămas „în picioare”. Iar preşedintele Voronin, cu o nuanţă de ciocolată a pielii, mai odihnit după vacanţa sa în Croaţia, va asculta rugăciunile sinistraţilor şi inima i se va înmuia, amintindu-şi că, nu demult, a mai făcut o promisiune.

Anastasia NANI

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. eu

    Ba nenorocitilor!!!Nu stricati concediul multstimatului presedinte!N-are cind el sa se ocupe de voi.Stati cuminciori ca acusi vin alegerile si atunci va va asculta cu f multa intelegere

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *