Efectul drogurilor

Bucurie în clan. Drogurile şi-au făcut efectul. Astăzi jubilează toţi: şi narcomanii, şi traficanţii, şi guvernanţii. Capul a revenit. După luni de odihnă în chinuri, el este învingătorul. Banii adunaţi din vânzarea partidei erau fără miros. Au fost acceptaţi, deoarece în plină criză economică şi campanie electorală, guvernarea are nevoie de bani.

Suma vehiculata, de 10—15 milioane de Euro (nedevalorizaţi încă), care s-ar fi luat pe cele peste 200 kg de heroină, comercializată pe “piaţa neagră”, a ajuns de mare ajutor. Se zice că, pentru anchetă, au fost suficiente 6 kg de heroină. Atâtea au şi rămas în R. Moldova.

10—15 milioane de Euro. Bani puţini, dacă te gândeşti la poftele excesive ale guvernării, dar şi foarte mulţi, dacă raportezi la sărăcia ţăranilor, pedagogilor sau a şomerilor care nu-şi pot imagina cel puţin valoarea grafică a acestei sume.

Revenirea în fruntea Ministerului de Interne a lui Gheorghe Papuc, după demisia din martie, simultană capturii celor peste 200 kg de heroină, a fost un şoc pentru multă lume. Au fost şocaţi atât reprezentanţii opoziţiei, cât şi destui, din tabăra guvernării.

Într-o declaraţie PLDM se aminteşte despre “cazurile legate de intimidarea cetăţenilor, arestări ilegale, hărţuirea partidelor politice din opoziţie, presiuni asupra businessului, inclusiv exproprieri, cazul “Heroina”, atentatul la viaţa ofiţerului de poliţie Domnişor, intimidarea presei… Acestea sunt doar câteva exemple din şirul ilegalităţilor comise de MAI sub conducerea lui Gheorghe Papuc. Prin readucerea acestui personaj în fruntea MAI, preşedintele Voronin îşi asumă direct toate fărădelegile comise cu implicarea lui Gheorghe Papuc”.

Alt partid, PPR, consideră că revenirea lui Gheorghe Papuc în fruntea MAI este o consecinţă a reglărilor de conturi dintre grupările de interese din interiorul PCRM. “Se ştie că, în interiorul guvernării, există câteva grupuri de interese care luptă între ele în vederea consolidării propriilor poziţii şi a propriei influenţe. Acum câteva luni, gruparea exponenţi ai căreia sunt procurorul general Valeriu Gurbulea, vicepremierul Valentin Mejinschi, alţi demnitari comunişti, a reuşit să folosească o conjunctură favorabilă pentru a-l scoate în afara jocurilor politice pe Gheorghe Papuc. Acesta a revenit, deoarece preşedintele Vladimir Voronin şi-a dat seama că astfel poate asigura echilibrul dintre grupurile de interese din partidul pe care-l conduce”.

Deşi dure, declaraţiile politice ar putea păli pe fundalul coşmarului ce se va declanşa în R. Moldova din dorinţa de răzbunare a celui care fusese marginalizat la formarea Guvernului Greceanâi. Toţi la rând, vinovaţi sau nevinovaţi, vor trebui să plătească pentru “lipsă forţată” din funcţie, pentru “pierderile” suportate. Acestea, însă, dacă e să le echivalăm la costurile capturii de droguri, costă scump.

Aneta Grosu

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *