Iurie Sanduţa: Durerea lui Voronin

După expirarea mandatelor de preşedinte, Vl. Voronin a devenit un politician mai sufletist, cu mai mult umor şi carismă. Cel puţin aşa încearcă să se afişeze în public, după ce a pierdut “votul de aur”.

Voronin a devenit mai deschis şi în relaţia cu presa şi asta poate fi demonstrat prin numărul tot mai frecvent de conferinţe de presă, organizate cu participarea sa, în comparaţie cu perioada în care tovarăşul păşea pe covorul roşu de la Preşedenţie. Actualmente, Voronin are un job care pentru el este mai puţin stresant. Şi asta poate fi demonstrat, prin faptul că, în timp ce deputaţii dezbat legi în Parlament, deputatul Voronin se află de mai bine de o săptămână în vacanţă în Republica Cehă, împreună cu soţia. Potrivit lui Mihai Ghimpu, Voronin nu a depus o cerere de concediu, iar asta  înseamnă că, ziua trece, iar salariul său merge. Dacă tot spuneam că el a devenit mai sufletist, fostul preşedinte încercă să se afişeze şi pe plan internaţional ca un adevărat tovarăş. Din vacanţa de unde se află, i-a trimis un mesaj preşedintelui interimar al Poloniei, Bronisław Komorowski, prin care îşi exprimă profunda durere despre tragicul accident aviatic în care Lech Kaczynski şi-a pierdut viaţa. Un gest adecvat, din partea unui fost preşedinte.

Dar, un gest similar ar fi dacă Voronin ar ţine cont şi de profunda durere a cetăţenilor care aşteaptă ca fiecare deputat în parte să contribuie la reformarea legilor, lăsând pe altă dată vacanţele din contul statului.

Iurie Sanduţa, 
i.sanduta.zdg@gmail.com


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *