Dragostea, o “boală” necesară

Marii savanţi ai lumii consideră că au descoperit remedii împotriva tuturor maladiilor, cum ar fi cancerul sau SIDA, şi sunt acum în căutarea vaccinului împotriva dragostei. Anterior, câţiva cercetători au numit dragostea o “boală”. Recent, oamenii de ştiinţă din America au ajuns la concluzia că dragostea “nu pune stăpânire doar pe mintea noastră, ci şi pe corpul nostru. Atunci când suntem îndragostiţi, ritmul cardiac o ia razna, simţim că avem un “nod în stomac”, iar starea de spirit se schimbă de la o secundă la alta”.

Deci, cel puţin 50% din populaţia umană este bolnavă. Dacă e o maladie curabilă sau incurabilă, o lăsăm iarăşi pe seama cercetătorilor, care, cu siguranţă, vor căuta un remediu, un vaccin împotriva acestui “dezastru” ce domină pământenii. Chiar sunt curioasă să ştiu cine plăteşte aceste studii? “Oamenii de ştiinţă” nu mai au cu ce se ocupa, nu mai sunt domenii necercetate până azi care afectează sănătatea omului? Oare nu mai sunt maladii din cauza cărora mor copiii sau maladii ce le afectează tot restul vieţii, ei fiind nevoiţi să trăiască într-un chin continuu?

Cred sincer că aceste studii nu sunt decât o pierdere de timp şi de bani, care ar putea fi folosiţi pentru copiii orfani care n-au ce îmbrăca şi încălţa, pentru boschetarii care n-au ce mânca şi unde înnopta, pentru bătrânii din localităţile uitate de civilizaţie care mor de frig, de foame, de boli incurabile etc. Dragostea e ceea la ce visăm încă de mici, e ceea ce căutăm uneori o viaţă întreagă. Cum poţi numi visul unui om de a fi alături de persoana iubită “o boală”?

Totodată, încercând să fim în pas cu timpul, am uitat de Dumnezeu, care ne îndeamnă: “Iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi”, adică nu doar jumătatea, ci şi mama, rudele, prietenii, toţi oamenii, aceasta stimulându-ne la fapte bune, care deja sunt prea puţine astăzi. Mi-e frică însă că, dacă se va găsi vaccin împotriva dragostei, riscăm să ne înrăim şí mai mult, dispărând şi sentimente precum stima, recunoştinţa, mila. Dragostea e “boala” necesară fiecăruia dintre noi.

Olga Bulat

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

 1. galina

  DRAGOSTEA ESTE ALIMENTATIA SUFLETULUI.CINE A FOST ALIMENTAT CU DRAGOSTE STIE GUSTUL EI,CINE NU e mereu in càutarea acestui gust.

  Corpul creste,deoarece este nutrit…sufletul nu se dezvoltà ,dacà nu cunoaste dragostea…
  dragostea nu poate fi definità,nu poate fi studiatà,nu poate fi oprità,controlatà…
  dragostea este indefenità ca nasterea si moartea…dragostea este invizibilà,nu o poti demonstra,nu o poti analiza… O POTI DOAR TRàI,EXPERIMENTA INDIVIDUAL…

  Tot ce cunoastem fàrà a experimenta este fals…tot ce este real trebue sà fie tràit…
  dragostea bate la usà numai la acei care nu o cunosc…cine este iubitor nu se simte nici odatà singur…dai ràutate si primesti ràutate,dai dragoste primesti dragoste…

  Cine iubeste cu adevàrat nu asteaptà sà fie multumit,deoarece iubeste pentru sine…insàsi fiinta sa este iubitoare…

  PRIMA SI ULTIMA LECTIE A DRAGOSTEI ESTE: NU CERE NICI ODATà DRAGOSTEA,DAR NUMAI DA DRAGOSTE.

 2. Emin

  buna sunt de pareta tuturor care au suferit din dragoste pt ca si eu am trecut prin astea dar trebe sa mergem mai departe ca asa e in viata daca nu iubesti si nu suferi nu simpti ca traesti.va pup ceau

 3. Fidel

  pai .. ce as putea spune .. pseeotva mea e f naspa ..nu e o intamplare legata de persoaana iubita .. e mai mult de o relatie ..Pe tip il cunosteam din august .M-am intalint cu el .. si nu mi-a placut deloc .. si prin .. ianuarie .. m-am uitat pe profilul lui de hi5.. si nsh dc .. mi sa parut mie ca e mult mai dragutz .. si mi-am propus sa .. ma combin cu el .. sh am reusit ..dar .. intre timp .. dorinta asta se schimbase .. adica .. nu imi mai doream sa fiu cu el .. sh .. niste prieteni au aflat de el .. sh nu stiu cum .. dar m-au convins sa ii spun da ..i-am spus da .. sh am fost cu el .. vreo saptamana .. nu eram deloc atrasa de el .. nu stiu de ce .. pt ca tipul e f dragutz in fine ..dupa o saptamana si ceva .. mi-am propus sa ma despart de el ..sh am reusit .. nu ca am avut parte de o mare surpriza .. prietenii mei .. cei care m-au convins sa fiu cu el ..au fost aproape de el .. si pe mine aproape nu mai bagau in seama si erau f distanti .. nu stiu ce sa mai fac unul din ei mi-a cerut scz .. dar nu simt ca mi-ar fi gresit cu ceva .. doar ca .. ma simt tradata .. ast sfaturi ..:(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *