Despre cum te informezi la Mesager

În R. Moldova, la postul public de televiziune, spălarea creierului, pe bani publici, este în vogă. Parcă priveşti ştirile foarte atent, parcă încerci să înţelegi ce se întâmplă dincolo de ecran, dar, la sfârşit de buletin, realizezi că nu ai înţeles nimic.

În timp ce jurnaliştii sunt intimidaţi, iar libertatea de exprimare este doar pe hârtie, profesorii declară că se gândesc mai mult la ce să mănânce decât la ce şi cum să predea elevilor. În timp ce în apartamentele chişinăuienilor e mai frig decât afară, Mesagerul ne arată, preţ de trei minute, cum locuitorii din Anenii-Noi serbează hramul într-un bloc nou, iar administraţia oraşului taie panglica roşie, inaugurând gara auto. După aceasta, de pe pământul găgăuzesc, vicepremierul Victor Stepanic ne convinge că cel mai important în sistemul educaţional este să ne bazăm pe practică şi nu pe teorie.

Mai vezi cum sute de enoriaşi participă la sfinţirea unei biserici din Călăraşi sau redeschiderea unei alteia, la Orhei. De la aghiasmă treci la o cană de ceai pe care spikerul Marian Lupu o savurează, timp de câteva minute, pe pământurile Chinei.

Din protestele de duminică, Moldova 1 a înţeles doar faptul că, la miting, ar fi fost implicaţi şi minori şi că părinţii acestora nu ar dori să ştie ce au auzit copiii lor la eveniment.

Jurnaliştii aleşi după “culoarea microfonului”, văd evenimentele dintr-un alt unghi. Ei servesc informaţie “spălată” pe coridoarele Preşedinţiei şi ale altor instituţii, în culori roze pentru public. Ei merg şi la sud, cu Victor Stepaniuc, şi la Anenii Noi şi chiar în China, să servească ceai verde, alături de Marian Lupu.

Veronica Russu

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *