De Dragobete — un spectacol din iubire şi lumină

Cunoscutul interpret de muzică folk Vasile Şeicaru, după un răstimp de doi ani, revine de Dragobete pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Balet din Chişinău. Concertul trebuia să aibă loc pe data de 14 februarie, dar a fost amânat cu zece zile din cauza ninsorilor abundente. Interpretul a fost surprins să vadă sala de spectacol plină. Niciun bilet returnat. Publicul a venit să-l asculte pe “regele folkului românesc”, având surpriza să-l vadă alături de el şi pe solistul Formaţiei Catharsis, Ion Razza, la primul său concert solo, care a şi deschis spectacolul cu un recital din recentul său album  “Ploaie, Soare”.

Vasile Şeicaru a recunoscut că vrea să reînvie folkul în Basarabia împreună cu interpreţii talentaţi de la noi. Observând că printre spectatori sunt mulţi tineri, s-a bucurat. După el, este un semn bun pentru folkul românesc. “Foarte mult depinde de voi, ascultătorii noştri. Folkul nu a făcut nimănui niciun rău”, a mărturisit interpretul, răsplătindu-ne cu un spectacol de suflet, în care a cântat şlagăre cunoscute de generaţii întregi: “Viaţa-i viaţă, banu-i ban”, “Flori de liliac”, “La adio”, “Săraca inima me”, “Dragostea, destin străvechi”. Un buchet de melodii bine închegat ne-a oferit şi Ion Razza, după nişte texte inspirate din iubire şi lumină de Valeriu Babanski – “Ploaie de soare”, de Gheorghe Vodă –  “Te rog”, de Valentin Delinschi – “Azi mi-a zâmbit pe drum o fată”, de Iurie Badicu – “Aşteptare”. “Noi, oamenii, părem diferiţi, de fapt, toţi fiind plămădiţi din iubire şi lumină”, după spusele lui Ion Razza.

A fost binevenit spectacolul anume de ziua lui Dragobete, fiul Babei Dochia, bărbat chipeş şi iubăreţ, ce ne aduce iubirea în casă şi în suflet. Fiecare având grijă ca în această zi să fie cu perechea, printr-un sărut întărind legământul lor de dragoste pentru întregul an.

Slavă Domnului, în sală au fost numeroase perechi de vârstnici şi tineri deopotrivă. Vă doresc să iubiţi şi să fiţi iubiţi nu doar de sărbători, dar în fiecare zi. A fost un spectacol – întâlnire de suflet. O seară emoţionantă, plină de acorduri cristaline de chitară şi de cântece ce rămân şlagăre de-a lungul timpului.

Mulţumim artiştilor şi la toţi – Doamne ajută tuturor!

Gheorghe GRÂU

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Caterina

    Cat de frumos spus: “A fost binevenit spectacolul anume de ziua lui Dragobete, fiul Babei Dochia, bărbat chipeş şi iubăreţ, ce ne aduce iubirea în casă şi în suflet. Fiecare având grijă ca în această zi să fie cu perechea, printr-un sărut întărind legământul lor de dragoste pentru întregul an.” Fie ca si D-mitale, domnule Grau, ca fiul babei Dochiei sa va aduca o iubire mare, curata in casa si in suflet… La multi ani!

  2. vera

    Multumim d-lui G.Grau, ca ne mai aduce prin lumea frumosului,iubirii si dragostei,indepartindu-ne putin, cu gindul, de la neajunsurile vietii noastre!
    Multe primaveri, mass-mediei si la toata lumea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *