De ce trebuie să eviţi un poliţist?

Poliţiştii moldoveni se bucură de popularitate redusă în rândul cetăţenilor. De fiecare dată când vezi un om al legii, încerci să-l eviţi, deoarece ar putea apărea probleme din senin şi, dintr-un simplu trecător, te-ai putea transforma în cel mai mare vinovat.

Aşa, de exemplu, ar trebui să eviţi fotografierea Preşedinţiei sau a Parlamentului. În caz contrar, te poţi trezi la secţie. Cel puţin aşa i s-a întâmplat unui coleg, care a insistat să fotografieze cele două instituţii ale statului. Atunci când persoana, care îşi cunoştea drepturile, s-a opus cererii poliţistului de a nu fotografia, acesta l-a ameninţat că o va duce  la secţia de poliţie. Întrebat în temeiul cărui articol va purcede la luarea acestei decizii, răspunsul “sticletelui” a fost prompt: «Conform drepturilor omului». Ulterior acesta a început s-o fotografieze, «ameninţând-o» că fotografia va fi postată pe internet. Nimic nu-l îndupleca pe omul legii să-şi revizuiască decizia. Totul s-a sfârşit abia când a fost chemat de superiori la un alt caz.

Iată de ce spuneam că e mai bine să eviţi un poliţist! Acum, de cele mai multe ori această meserie este folosită ca o sperietoare pentru oamenii de rând. Dacă porţi uniformă de poliţist, atunci ai putere, iar toţi ceilalţi ar trebui să-ţi ştie de frică. Poliţistul nu este acel care caută şi răspândeşte dreptatea, ci acel care o face sau cel puţin aşa are impresia, în special când întâlneşte oameni care nu-şi cunosc drepturile.

Victor MOŞNEAGPreluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *