Cultura la “control”

La revenirea din vacanţă, noua coaliţie majoritară din Consiliul municipal Chişinău (PCRM, PSDM, PPCD) a cerut investigarea mai multor nereguli “depistate” în cadrul Direcţiei Cultură a Primăriei. Consilierii comunişti au cerut investigarea modului în care au fost cheltuiţi banii publici pentru organizarea sărbătorilor naţionale Ziua Independenţei şi Ziua Limbii.

Iniţiativa consilierilor pare una cât se poate de firească, pentru că, aflându-se în opoziţie, după cum au declarat, ar trebui să-i intereseze pe ce sunt împărţiţi banii contribuabililor. Interesul acestora, însă, pare dubios, deoarece atunci când colegii lor de partid erau în fruntea Primăriei, ţineau guriţa mică. Niciun consilier comunist nu a făcut vreo interpelare în CMC pentru a se interesa pe banii cui, ex-primarul interimar al capitalei, Veaceslav Iordan, a adus vedeta pop din Rusia, Filip Kirkorov pentru a chema cetăţenii să-l voteze. Or, potrivit presei ruse, Kirkorov nu acceptă să evolueze dacă nu i se oferă cel puţin 50 mii dolari pentru un spectacol.

Reprezentanţii Direcţiei municipale Cultură susţin că pentru organizarea a trei festivităţi publice, au fost cheltuiţi aproape 300 mii lei. În timp ce în trecut, doar pentru desfăşurarea unei singure sărbători, se cheltuiau câteva sute de mii de lei.

Diana RAILEAN

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *