Cu amantă la 76 de ani

Se spune că, pentru mulţi, bătrâneţea e o povară. E timpul când nu-ţi mai arde de nimic. Faci totul ca să-ţi trăieşti viaţa liniştit, fără griji, fără nevoi, alături de o bătrânică care să-ţi facă de mâncare, să-ţi spele rufele şi să-ţi fie o alinare la bătrâneţea care pare tot mai înspăimântătoare.

Aceste caracteristici, care par deja să fi devenit o axiomă, nu-l vizează şi pe el, un bărbat ajuns acum la 76 de ani, pentru care viaţa adevărată nu s-a sfârşit, ci a început după 50 de ani. Scandalul sexual cu Veaceslav Iordan pare de adormit copiii pe lângă viaţa tumultuoasă a eroului nostru.

La 50 de ani s-a căsătorit a doua oară, cu o femeie de la oraş. Nu că o iubea, ci pentru că aceasta avea apartament. Cum dragoste cu de-a sila nu există, nici idila celor doi nu avea să reziste prea mult în timp. Astfel, după aproape 15 ani de căsătorie, au decis să divorţeze. Apartamentul, însă, le-a dat bătăi de cap. Ambii îl doreau cu orice preţ. Ea, pentru că era al ei, el, pentru că a contribuit la reparaţia acestuia în cei 15 ani în care a locuit. Astfel, după ce a obţinut divorţul la 70 de ani, s-a întors la prima soţie, care l-a primit cu braţele deschise. Dă, aveau un trecut care nu putea fi şters cu buretele, copii şi nepoţi care aveau nevoie de bunici.

Dar cum cu hormonii, chiar şi la această vârstă înaintată pentru unii, numai bună de iubit pentru alţii, nu te joci, şi personajului nostru i-a fost greu să lupte cu ei. Nu a uitat viaţa de la oraş şi, în timp ce se zbătea prin instanţe pentru apartament, trăgea cu ochiul şi spre alte doamne, în căutarea dragostei “timpurii”. Soţiei de la ţară îi spunea că pleacă “cu treabă” la oraş. Aceasta, fiind o soţie iubitoare şi înţelegătoare, îi accepta toate capriciile.

Ulterior, omul căruia îi putem conferi fără discuţii titlul de “Don Juan”, a făcut o nouă victimă printre reprezentantele sexului frumos. În timp ce frecventa dansurile din parc, i-a căzut tronc la inimă o chişinăuiancă de vârsta sa. Da, bineînţeles, avea şi apartament! Acum face naveta între satul în care locuieşte soţia şi Chişinău, unde stă amanta. Cu pensia pe care o are, plăteşte drumul de la soţie la amantă. E fericit! Cu cele două femei se descurcă. Pentru ca viaţa să-i fie mai interesantă, o caută şi pe a treia. Nu-şi face nici cele mai mici griji că n-ar putea reuşi să le mulţumească pe toate. E un bărbat trecut prin multe!

Victor MOŞNEAG


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *