Criza loveşte prostituţia

La începutul acestei săptămâni investigam cazurile de corupţie de la Gara Feroviară din Chişinău. Cum de mai mult timp auzisem că, în preajma gării, proxeneţii şi prostituatele mai că îşi petrec toată viaţa, împreună cu o colegă am hotărât să vedem dacă putem comunica cu ei. Nu de alta, dar zvonurile referitoare la activitatea fructuoasă a acestora de mult au ajuns la urechile noastre: ba că poliţia este la curent şi că chiar sprijină această activitate, ba că fetele, după ce trec ucenicia aici, sunt promovate, şi apoi îşi exercită meseria în Turcia. Localul, de care mai toţi locuitorii zonei din preajma gării n-au cum să nu fi auzit, se numeşte simplu: “Umbra”. Dacă întrebi de oricine trece pe lângă gară de acest local, toţi, de la mic la mare, îţi arată drumul.

Ajunşi acolo, nu ne-a venit să credem. În loc de un bar luxos, eventual cu pază la intrare, am găsit o cocioabă vai de ea, cu nişte scaune şi mese care abia rezistă, cu chelneriţe aproape pensionare, şi cel mai straniu, fără clienţi. Mi-am făcut curaj şi am intrat. M-am apropiat subtil de una dintre vânzătoare şi am întrebat-o: “Am auzit de la nişte prieteni că aici poţi găsi “fete”.  Calmă şi în acelaşi timp parcă iritată de întrebarea mea, femeia mi-a răspuns. “Tu nu vezi că eu nici clienţi n-am? Ce să caute fetele aici? Mai înainte era ce era, acuma gata…”.

Ce să înţeleg? Că proxeneţii şi prostituatele au trebuit să se reprofileze sau chiar să se lase de meserie din cauza crizei? Sau poate au plecat din ţară? Atunci ce se întâmplă cu clienţii lor?

Victor Moşneag, 
v.mosneag.zdg@gmail.com

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

 1. Simona

  Vodca, alimentul favorit al rusilor

  Yevgeny Moskalev, un cetatean rus din Sankt Petersburg, este mandru ca a reusit sa transforme in realitate visul sau si al milioanelor de rusi care isi doreau, la propriu, o alimentatie pe baza de vodca.

  Inventatorul a reusit sa transforme atat vodca, cat si orice alte bauturi spirtoase, in pudra ce poate fi consumata intr-o larga varietate de forme.

  ” Din pacate, vodca pudra nu poate fi tinuta decat in capsule facute din acid stearic, de aceea are gust de lumanare. Si totusi, cei care vor sa o consume astfel pot adauga substante aromate care sa inlature gustul neplacut.
  Sincer, vodca pudra este mult mai buna consumata simplu, cu lingura, desi nu poti inghiti mai mult de 3-4 linguri”, afirma Yevgeny Moskalev.

  Inventatorul rus sustine ca inca este adeptul variantei clasice al alcoolului in stare lichida dar este convins ca inventia sa se va vinde bine in brutarii, cofetarii si restaurante, acolo unde poate fi prezentata sub forma de prajituri, inghetate si alte produse alimenatre.

  Vodca pudra pare sa prinda si la impatimitii consumului de acolo din Rusia, mai ales ca acestia sustin ca este mult mai usor de transportat si ca nu exista pericolul de a sparge sticla in cazul unor ameteli nedorite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *