Anatol Popuşoi, bancagiul

Unii dintre foştii funcţionari publici se bucură de imagine gratuită şi după plecarea din funcţii. Fostul director MOLDSILVA, Anatol Popuşoi, actualmente deputat în Parlament din partea PCRM, mai figurează, pe site-ul oficial, în vechea sa funcţie. Astfel, când se deschide pagina electronică a Agenţiei pentru Silvicultură “MOLDSILVA”, apare o fotografie cu chipul galeş al fostului director, însoţită de un mesaj patetic de sensibilizare: “Marele dar, pe care natura l-a oferit omului, este pădurea – un miracol cu multe enigme chiar şi pentru cei mai erudiţi specialişti… În contextul celor menţionate, cunoscuta frază a lui Ştefan cel Mare poate fi interpretată în felul următor: pădurea nu este a voastră, ci a urmaşilor voştri!”. Nu ştiu dacă o instituţie oficială respectabilă se poate adresa cetăţenilor cu mesaje metaforice, fără a-i informa, bunăoară, că, în raionul Hânceşti, mii de copaci sunt doborâţi la pământ, pentru că la mijloc sunt mari interese, ori despre cum sunt tăiate pădurile în satul Sineşti, raionul Ungheni. De altfel, nu se cunoaşte exact dacă ex-preşedintele Vladimir Voronin i-a oferit lui Anatol Popuşoi medalia “Meritul civic” pentru faptul că acesta se pricepe la ticluirea mesajelor patetice sau pentru susţinerea sivicultorilor care au transformat pădurile într-un business profitabil, aşa cum a relatat şi presa anterior.

Poza lui Anatol Popuşoi, plasată pe pagina oficială a Agenţiei MOLDSILVA, mai figurează şi pe un blog personal. Administratoarea blogului a postat un articol, făcând trimitere la Agenţia Deca-press, precum că, fostul director MOLDSILVA, în campania electorală din aprilie, i-ar fi adunat pe pădurarii din Călăraşi şi le-ar fi spus poveşti despre realizările guvernării comuniste. “În discursul său electoral, Popuşoi a declarat că Sfântul Vasile e moldovean şi văr drept cu Ioan Botezătorul. Vorbind despre americani, el le-a spus că aceştia sunt bogaţi, pentru că sunt turnători”. Precizăm că titlul blogului este “Cele mai bune bancuri”. Se pare că Popuşoi este un bun umorist. Aşa cum am constatat pe pagina electronică a MOLDSILVA, unde în mesajul respectiv este evocat Ştefan cel Mare şi Sfânt, acelaşi lucru îl constatăm şi în postarea de pe blog, unde, de această dată, sunt evocaţi alţi doi sfinţi.

Va fi sau nu înlocuită fotografia ex-directorului MOLDSIVA, Anatol Popuşoi, cu cea a actualului director, Gheorghe Vdovii? “Încă nu am ajuns să facem schimbări şi la pagina web, dar suntem în lucru. Cred că vor fi făcute schimbări şi acolo”, răspunde persoana din anticamera directorului Agenţiei pentru Silvicultură.

Iurie Sanduţa
i.sanduta.zdg@gmail.com


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *