Alergicul Voronin

Şeful statului s-a arătat mulţumit de vizitele făcute de oficialii ruşi la Chişinău, în plină campanie electorală, fiind tot mai nemulţumit de românii care vor să treacă Prutul în scopuri turistice sau de cei care doreau să sărbătorească la Chişinău Ziua Unirii din 27 martie 1918.

Vizita din februarie la Chişinău a ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, pune la îndoială intenţia ruşilor de a discuta despre reglementarea conflictului transnistrean în campanie electorală.

Cea de-a doua persoană oficială, ministrul Dezvoltării Economice al Federaţiei Ruse Elvira Nabiulina, s-a aflat la Chişinău cu 11 zile înaintea scrutinului.

În acest context este clară poziția Rusiei, în raport cu alegerile din 5 aprilie. Este clară şi poziţia lui Vladimir Voronin, care le interzice românilor să intre în R. Moldova, după ce vameşii moldoveni i-au întors din drum pe românii care încercau să treacă Prutul, având acte în regulă.

Nici, vedetele de muzică din România nu sunt lăsate să intre pe teritoriul R. Moldova pentru a concerta la invitaţia unor organizaţii sau partide de opoziție. Aceste incidente se datorează alergiei faţă de români, de care suferă, incurabil, Voronin.

Iurie SANDUŢA

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

 1. Micael

  Votati PL sau PLDM !

  Forza PLDM si PL !

  Aruncatii la groapa de gunoi a istoriei la alegerile din 5 aprilie pe cripto-comunisti ☭ si pe tradatorii de neam si tara ,ppcd-isti !

  “Basarabia, lacrima neamului romanesc”

 2. Micael

  Votati PL sau PLDM !

  Forza PLDM si PL !

  Aruncatii la groapa de gunoi a istoriei la alegerile din 5 aprilie pe cripto-comunisti ☭ si pe tradatorii de neam si tara ,ppcd-isti !

  “Basarabia, lacrima neamului romanesc” .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *