Vlad, Cavalerul Dreptăţii, şi Dracula, Spirit neîmpăcat, la “Sighişoara Medievală” – 2013

433-vlad12Parada cavalerilor, şcoala de dans şi luptele medievale, teatru şi concerte în stil medieval – sunt doar unele dintre elementele culturale ale Festivalului “Sighişoara Medievală” – 2013.

Tema aleasă de organizatori în acest an a fost: “Vlad Cavalerul Dreptăţii” între Mit şi Istorie sub marile simboluri ale lui Vlad Cavalerul Dreptăţii şi Dracula Spirit neîmpăcat. Anul acesta vedeta evenimentului a fost Vlad Ţepeş, organizatorii propunându-şi să aducă în faţa publicului iubitor de medieval un personaj românesc. Pornim de la ideea că Vlad Dracul, fost domnitor al Ţării Româneşti (1436—1442 şi 1443—1447), s-a stabilit la Sighişoara între anii 1431—1435. În Cetatea Sighişoarei se naşte în 1431 cel de-al doilea fiu al său, Vlad Ţepeş, cel care a fost denumit şi Vlad Drăculea şi care ulterior a devenit, prin romanul de mare succes al scriitorului Bram Stoker, contele Dracula.

Ultima zi a Fesivalului s-a încheiat cu un concert de muzică medievală şi cu un foc de artificii. Evenimentul s-a desfăşurat în perioada 26-28 iulie şi a fost organizat de Primăria Municipiului Sighişoara şi Asociaţia Turistică Sighişoara.

433-vlad1433-vlad4

 

 

433-vlad3433-vlad2


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

 1. Vicu Unionistu

  RE-VENIREA NOASTRA LA NORMALITATE:
  ––––––––––––––––––————————–
  NUMAI RE-UNIREA NOASTRA
  CU PATRIA-MAMA ROMANIA MARE EUROPEANA
  NE ESTE SALVAREA
  DE OCUPATIA TERORISTA BI-CENTENARA MOSCALEASCA
  SI CEA HOHOLEASCA !
  =======================================

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *