Un matematician de 92 de ani și problema numărului π (Pi)

Matematicianul Sergiu Miron are 92 de ani. Întreaga viață și-a dedicat-o matematicii. În satul său de baștină, Rotunda, raionul Edineț, oamenii își amintesc fără ezitare că Sergiu Miron este primul absolvent de facultate din sat, ulterior devenind şi primul doctor în ştiinţe din localitatea sa.

Deși e pensionar, nu se lasă de cifre și cercetări. Matematicianul afirmă că, timp de 40 de ani, a cercetat și a reușit să rezolve „o enigmă veche de mii de ani” – problema numărului π (scris și pi).

Vedeți cercetarea matematicianului în documentul de mai jos:


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *