Testul de paternitate la ZdG

221-redactiaJoia trecută în vreo 7 state din Europa şi America Latină a fost sărbătorită Ziua Tatălui. Am vrut să înţelegem şi noi ce e asta şi am pretins să organizăm o atare sărbătoare, însă dat fiind faptul că băieţii de la ZdG sunt foarte juni, am decis să marcăm ziua viitorilor taţi, prin realizarea unui test.

Iniţial băieţii se simţeau ca la un 8 martie inversat, pentru că oricum nu ai inversa cifra 8, rămâne tot 8 la infinit. Am insistat, totuşi, ca domnişoarele din redacţie să cunoască ce fel de viitori taţi vor deveni Nicu, Victor şi Iurie, care, după atâta experienţă de investigaţii reportericeşti, se pare că simt de la distanţă un caz de corupţie, de trădare politică sau de intransparenţă dar nu ştiam ce vor simţi când vor fi numiţi «tată».

Taţii naţiunii

Am recurs la un test. Fiecare să răspundă la întrebarea: «Ce aş face dacă aş fi TATĂL NAŢIUNII?» Nu am discriminat pe nimeni, au fost chestionaţi şi băieţii, şi fetele. Ba chiar mai mult. Venise pe la redacţie bunul nostru prieten Robert Reeder, fotojurnalist american cu o bogată experienţă reportericească (Washington Post tocmai a scos din safeu pozele pe care i le-a făcut Robert lui Obama pe când acesta abia intrase în Senatul american.

Acum înţelegeţi de ce este important să fie fotografiat Obama înainte de a deveni preşedinte. Şi de ce am făcut test cu viitorii taţi ai naţiunii), care tot a fost invitat să se expună asupra filosoficei chestiuni.

ZDG cultural

Rezultatele finale au fost tulburătoare, toţi au răspuns cu simţire paternală. «M-aş înconjura cu cei mai oneşti oameni şi i-aşi alunga pe cei incorecţi», a spus Robert, în timp ce Iurie a zis: «Aş institui o lege universală care se numeşte toleranţă». Victor a completat naţiunea tolerantă prin «Aş înfia copiii necăjiţi ai altor naţiuni», Veronica a sărit şi ea cu «aş integra RM în UE», Petru a spus că atunci «ZdG ar fi un ziar de cultură, căci nu va mai exista corupţie».

20 mm de la buric

Anastasia s-a văzut reporter chiar şi dacă ar fi mai marele naţiunii, căci atunci ar dispune ca reporterii de la ZDG să aibă cele mai bune aparate foto, în special la «Curtea Supremă de Justiţie».Şi când ne simţeam toţi părinţii unei naţiuni fericite, descoperim şi decretul lui Nicu: «aş dispune ca o dată pe săptămână fetele să paorte fustă, iar unghiile lor să nu depăşească 20 mm de la buricele degetelor».


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *