Pactul Stalin—Hitler la 71 de ani

290-div-2Luni s-au împlinit 71 de ani de la semnarea Pactului Molotov—Ribbentrop. Cu această ocazie, au fost organizate mai multe acţiuni, inclusiv de protest, în faţa Ambasadei Federaţiei Ruse la Chişinău.

Acest tratat de neagresiune, semnat de către Germania Nazistă şi Uniunea Sovietică, a scindat Europa în două sfere de interes, a lipsit România de Basarabia, nordul Bucovinei şi Ţinutul Herţa şi a condus la declanşarea celui de al Doilea Război Mondial.

Pactul de ajutor reciproc, semnat în prezenţa lui Stalin, era însoţit de o anexă secretă, ce stabilea care ţări urmau să intre în sfera de interes germană și care în cea sovietică. Astfel, protocolul secret stipula interesul Germaniei pentru partea occidentală şi centrală a Poloniei, iar Uniunea Sovietică obţinea recunoaşterea intereselor sale speciale în teritoriile din est ale Poloniei, în Letonia, Estonia, Finlanda şi Basarabia.

290-div-3290-div-11
290-div-4


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. seliotka sau seliodka

    boii mananca iarba de cand se stiu ei boi…viteii,copiii boilor,se nasc la soroc si in scurt timp,cu multa daruire,incep si ei sa manance iarba…si boii si viteii se ocupa cu mancatul ierbii,ei au o mare indemanare si reusesc cu buzele lor groase sa apuce si sa sectioneze firul subtire…iarba creste pe nevazute si potoleste nesatioasele pofte…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *