Miri cu superstiţii

243-nuntaPeste 100 de cupluri din R. Moldova şi-au unit oficial destinele miercuri, 9 septembrie (09.09.09). La Chişinău, Serviciul Stare Civilă şi Centrul Comercial Shopping MallDova au organizat sărbătoarea “Nunta Anului”, la care 23 de perechi au spus fără a ezita “Da” în faţa ofiţerului de stare civilă.

Principalul motiv pentru care tinerii au ales ca anume în ziua de 09.09.09 să-şi serbeze cea mai importantă zi din viaţă este superstiţia. Nu pentru că nu ar avea încredere în iubirea care-i uneşte, ci pentru că speră ca această zi să le poarte noroc în căsnicie, să le aducă copii sănătoşi şi un trai fără griji. Totuşi, pe lângă aceasta, cadourile făcute de Shopping MallDova nu aveau cum să nu-i atragă pe miri. Mai mulţi dansatori au creat o dispoziţie perfectă, de sărbătoare, iar invitata zilei a fost Nelly Ciobanu. În cadrul sărbătorii a avut loc şi o loterie, în urma căreea o pereche va pleca în luna de miere în Turcia.

“Am ales ziua nunţii astăzi, pentru că este data de 09.09.09, o dată care, cu siguranţă, ne va purta noroc. Pentru noi nu contează că este miercuri, zi în care nu se prea fac nunţi. Noi ne-am înregistrat căsătoria cu mai mult timp în urmă, iar data nunţii nu mai era atât de importantă. Atunci, însă, când am auzit că e posibil să sărbătorim nunta într-o asemenea zi, nu am ezitat”, ne-au povestit mirii Vitalie şi Olga Codreanu-Rusu. Din acelaşi motiv au hotărât să-şi serbeze nunta la Shopping MallDova şi proaspăta familie Dumitru şi Alina Bulgaru. “Este o zi frumoasă, care ne va purta noroc în viaţă. În plus, cu siguranţă nu vom uita această zi niciodată. Este o zi neobişnuită, miercuri, însă nu trebuie să uităm că este şi 09.09.09, cea mai norocoasă zi din an”.

Numerologii moderni susţin că cifra 9 deţine un loc aparte în viaţa noastră. Ea este asociată atât cu iertarea, compasiunea şi succesul, cât şi cu aroganţa şi îndreptăţirea de sine. Atât China, cât şi Japonia au o atracţie pentru cifra 9. Prin asemănarea fonetică a cuvintelor “nouă” şi “bogăţie”, 9 a devenit un fel de talisman regăsindu-se în cazul a 9 dragoni în arhitectură sau în modă, ba chiar şi la palatul regal despre care se spune că avea 9999 de camere.

V.M.Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *