Gumeniţă la Universitatea de Medicină

În curând la Universitatea de Medicină din Chişinău se va preda un nou curs, care se numeşte “Istoria îmbolnăvirii lui Gumeniţă”. Cursul va fi predat la anul II pentru Facultăţile de cardiologie, terapie şi şmecherie.

Cursul este iniţiat la propunerea cadrelor medicale de la Spitalul “Sfânta Treime”, în colaborare cu angajaţii Secţiei de reanimare a Spitalului Militar din Chişinău. Ei consideră că modul în care s-a comportat inima lui Gumeniţă pe parcursul ultimului an a cauzat ceea ce i s-a întâmplat poliţistului în ultimele zile.

Studenţii la medicină au ocazia să urmărească fragmente video care arată evoluţia maladiei: mai întâi cadrele în care Gumeniţă este apatic la întrunirile electorale PCRM, apoi – fragmente care îl prezintă pe Gumeniţă în expectativă la 6 aprilie, şi – punctul culminant al exploatării inimii şi picioarelor lui Gumeniţă – noaptea de 7 aprilie. Filmul didactic se încheie cu agresiunile verbale ale poliţistului la şedinţele Primăriei Chişinău, iar în final – imagini de la spital.

Imaginile de la spital sunt examinate pe cadre: modul în care Gumeniţă merge cu mâinile în buzunare din Secţia de cardiologie a Spitalului “Sfânta Treime” spre ambulanţă – lejer, fără niciun fel de simptome cardiace sau locomotorii. Iar peste 10 minute – cadre din Secţia de reanimare a Spitalului Militar, când medicii declară că e nevoie de o reanimare profundă şi îndelungată.

Medicii vor explica cazul de faţă ca pe un cupaj dăunător inimii omului: poliţist-comunist. În concluzia cursului medical, specialiştii în chirurgia inimii explică că inima de poliţist martor la omor tăinuit practic nu mai poate fi reanimată, iar toate acţiunile sale de după omor sunt conduse de reflexe, ca la un personaj de film în desen animat.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

  1. Mara

    are dureri de fund,nu de inimà.si toti veterinarii din juruj lui,care incearcà in fel si chip sà-l facà bolnav.dacà tot cobesc atàta,poate dà vreun paralici peste el pe bune.numai asa vor intelege diferenta dintre minciunà si adevàr.

  2. Emilio

    Locul parazitului ăsta e la Cricova,nu in beciurile cu vinuri și la scos cotileț măcar pe cinci ani.Eu totuși cred că potlogarul ar să iasă basma curată,că asa e la noi în Moldova îi mai ține închiși vre-o 7-8 luni și pe urmă le clasează dosarele din lipsa componenței de infracțiune.Cred că de data asta justiția va triumfa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *