Ghimpu pus în “caloş”

Marţi, preşedintele interimar Mihai Ghimpu s-a deplasat până la Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport, doar pentru a-l decora pe rectorul Veaceslav Manolachi cu Ordinul Republicii.

273-divers-ghimpuNu s-a specificat foarte clar pentru care merite va fi decorat. Cert era doar faptul că numele lui Manolachi a fost implicat în mai multe scandaluri. Anul trecut acesta a fost acţionat în judecată de către un subaltern, care fusese dat afară abuziv.  Judecata nu i-a dat dreptate lui Manolachi. În 2005, Manolachi fusese decorat şi de comunişti, cu Ordinul “Gloria Muncii”.

Mihai Ghimpu însă a trecut peste toate astea, şi a mers chiar în sânul universităţii pe care o conduce Manolachi, unde l-a decorat mândru cu Ordinul Republicii. Toate bune şi frumoase, zâmbete până la urechi, felicitări, aplauze… până când, pe neaşteptate, în faţa  lui Ghimpu a ajuns o scrisoare, venită din partea unor angajaţi ai USEFS, în care posesorul Ordinului Republicii era acuzat, printre altele, că ar fi vândut un teren care aparţinea universităţi, iar din banii respectivi şi-ar fi procurat o casă de câteva milioane de lei. În scrisoare mai erau şi alte acuzaţii care, au pătat destul de grav imaginea şi aşa nu prea curată a rectorului.

În ciuda acestei întâmplări neaşteptate, ceremonia de înmânare a ordinului nu a fost oprită, iar Ghimpu şi Manolachi au părut a nu da importanţă prea mare incidentului. Manolachi a negat acuzaţiile, iar Ghimpu a promis că le va verifica. Una peste alta, ceremonia care trebuia să fie una aproape banală, s-a transformat într-o ştire de primă pagină pentru presă.

Patrick PAPUCEL


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

 1. alex

  Nu are ce face Ghimpu si imparte ordine si medalii , deseori, celor care nu au demnitatea simpla de cetatean a tarii lui ghimpu, dar mi-te mari merite fata de stat, sau poate fata de…stiti voi…

 2. Mara

  iaca noi nu stim “fatà de…” ce sau cine.stim numai,cà vor-onin a impàrtit 200 kg de feràraie betivilor ca el si “patriotilor” de rht.

 3. costea

  ghimpule tu tre sa dai ghimpi da tu dai medalii,patanu tu shi?ceo facut manolachi pt poporu ista?

 4. Mara

  cerem un pic de respect si un limbaj adecvat.ghimpu nu e oricare,pentru cei,care nu stiu incà.speràm,cà n-ati fost la cràsmà impreunà.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *