Epidemie la MAI

E o molimă la MAI, printre foştii în special, dar virusul e aşa de puternic, că i-a atacat puţin pe foştii-prezenţi, şi de acolo – pe foştii-prezenţi-viitori.

Ne-am dat seama de situaţia gravă, după ce am aflat de la ştiri că Gheorghe Papuc ar fi trebuit să se prezinte în faţa Comisiei Parlamentare pentru elucidarea evenimentelor din 7 aprilie 2009. Deci, toată Comisa, şi chiar toată ţara, îl aşteaptă să spună adevărul care deja intră în stare de învechire severă. Dar de la Papuc a venit mesajul că “e la spital” şi nu se ştie dacă va avea posibilităţi locomotorii de a ajunge până în faţa comisiei, iar acolo – tot din cauza bolii, se poate agrava o stare de amnezie totală, combinată cu afonie pe fundal de afagie.

Greu. Doamne-fereşte să râzi de omul bolnav. Nu e de râs aici nimic. E de plâns. Căci Papuc nu e singurul şi nici ultimul. Anterior, când Procuratura îi chema unul câte unul, pe foştii generali şi servitori, fiecare a tras câte un acces de boală. Cel mai rău i se făcuse lui Vladimir Botnari, ex-comisar general de Chişinău. Apăruse versiuni că se trata prin România, prin Moldova, peste tot, de nu putea nici el însuşi să se găsească şi să se aducă la Procuratură. Până la urmă, serviciile de frontieră constataseră că Botnari nu fusese plecat în România, dar cine i-ar cere răspuns pentru declaraţii false?

Apropo, ştiaţi cumva că şi poliţiştii care au bătut oamenii în noaptea de 7 aprilie erau bolnavi? Mulţi dintre ei au şi adus certificate de boală în care se arată că tocmai aveau abcese la unghiile de la picioare şi nu au putut încălţa bocancii ca să tragă în tineri cu ei. Alţii aveau accese de artrită, de şlanghită, de pumnită, de mardită, de papucită şi, în combinaţie cu stări grave de uitare, nu avem pe cine pedepsi petru sutele de cazuri de tortură. Nici nu e cazul să fie pedepsiţi. Cum să pedepseşti nişte oameni bolnavi? Ar fi chiar inuman.

Se pare că şi noul comisar de Chişinău, fost poliţist-papucist, Cociorvă, are probleme de integritate sanitară, căci îl caută presa din Chişinău de 10 zile cu lumânarea, cu becul şi cu proiectorul, dar nu îl găseşte. Nici biroul de presă al MAI nu poate să-i găsească măcar CV-ul. O fi cu tot cu CV prin vreo instituţie de întremare. Nu e de glumă, pe bune. E chiar situaţie de protest naţional. Cum aşa, avem spital al MAI, Lecisanupr, alte instituţii specializate pentru poliţişti. se dau bani din buget, statul se cheltuie cu medicamente şi utilaje, dar efectul care-i? Mai mulţi bolnavi decât sănătoşi. Mai ales când vreun general mai bătrân trebuie să iasă în public să vorbească despre sănătatea sistemului, iese cu un “prikid” verbal, de zboară păsărelele cu coada înainte vreo săptămână.

Trebuie să acţionăm urgent. Ce, nu s-a găsi vreo firmă turistică de aranjat pe toţi la Karlovy Vary? La alte staţii balneoclimaterice? Ce, nu sunt avioane private de-i încărcat în ele pe toţi? Inclusiv pe unii foşti-prezenţi-viitori?

Aşteptăm răspuns cât mai suntem sănătoşi,

Alianţa Cetăţenilor Flămânzi

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

6 comentarii

  1. transnistrean

    fratilor de la ZDG, daca va mai imbolnaviti si voi si va opriti de cautat acesti nemernici ca Cociorva, Botnari Papuc etc, putem anunta calamitate epidemica si atunci chiar declaram razboi cu americanii ca apoi sa ne predam ca sa ne cotropeasca si sa faca regula.

  2. serghei

    Basarabenii din Irlanda va sustin, cel mai tare ziar, va rugam sa o tineti tot asa ca in jurnal si unimedia nu mai avem incredere, cat se poate sa faca stiri din orice be…a de-a lui voronin, pedrenco, muuuuuu-nteanu. Presupun ca au uitat timpurile cand li se spargeau camerele, verificau sediile, luau bataie in strada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *