Zeci de judecători lucrează pentru Vlad Plahotniuc

O luptă invizibilă se dă de câteva luni între liderul democrat Vladimir Plahotniuc şi mai mulţi deputaţi comunişti. Instanţele de justiţie de la treapta întâi până la cea superioară sunt invadate de dosare în care Vladimir Plahotniuc cere să i se facă dreptate, pentru asta urmând să fie pedepsiţi deputaţii comunişti Grigore Petrenco, Iurie Muntean şi Alexandr Petcov. Potrivit paginii web a Judecătoriei Botanica, la 30 ianuarie, au şi fost examinate cauzele civile pe cei trei deputaţi comunişti, statutul dosarelor fiind “Încheiat”. În aceeaşi zi, Plahotniuc a avut o şedinţă de apărare a demnităţii şi cu deputatul democrat-liberal Ion Butmalai.

Alexandr Petcov a declarat pentru ZdG că este profund mirat să afle că un dosar în care este implicat a fost deja “încheiat”, el nefiind nici citat, nici informat despre aceste şedinţe. El spune că a văzut pe pagina web a Judecătoriei Botanica că a fost un astfel de proces şi că a finalizat, dar nu are habar de ce anume este acuzat. “Nici colegii mei de partid, Munteanu şi Petrenco, nu ştiu nimic”, mai spune Petcov.

De pe pagina web a Judecătoriei Botanica mai aflăm că, anterior, parlamentarul Plahotniuc a mai avut procese şi cu cetăţenii Culeasov şi Danilescu, tot pentru apărarea demnităţii şi onoarei sale. Şi judecătorii de la Curtea de Apel au avut mult de furcă cu onoarea şi demnitatea lui Vladimir Plahotniuc, muncind la cel puţin 6 dosare în care acesta cerea mai mult respect pentru demnitatea sa. Astfel, Dorel Ţurcan, Răzvan Paveliu, Viorel Ţopa şi Sergiu Mocanu au trebuit să răspundă de ce au deteriorat imaginea onorabilă a acestui politician şi om de afaceri.

Pentru că unii dintre cei citaţi nu au acceptat deciziile justiţiarilor, dosarele lui Plahotniuc au ajuns şi la Curtea Supremă de Justiţie (CSJ). Ilie Rotaru, Sergiu Mocanu şi Dorel Ţurcan au compărut în faţa judecătorilor Curţii Supreme în anul 2012 pentru a explica de ce l-au criticat pe ditamai prim-vicepreşedinte de Parlament. Deciziile CSJ sunt definitive, iar recursurile inadmisibile. Astfel, ultima cerere a lui Plahotniuc, ca Ilie Rotaru să îi acopere 12247 de lei pentru avocaţii săi, a fost respinsă, fiind considerată de judecători o sumă “nerezonabilă şi ireală”. Şi în celelalte cauze solicitările financiare de reparare a prejudiciilor au fost respinse sau admise doar parţial.

Cei trei deputaţi comunişti au căzut acum pe gânduri. Ei nu doar că nu ştiu de ce sunt acuzaţi, dacă au pierdut sau au câştigat, ei nici nu ştiu cel puţin dacă trebuie să îi plătească ceva lui Plahotniuc şi cât anume? Adică marea lor dilemă este cât valorează demnitatea şi onoarea deputatului cu afaceri? Cineva le-a şoptit, că din moment ce nu mai este prim-vicepreşedinte de Parlament, valoarea demnităţii s-o mai fi diminuat.

În curând, la Ministerul Justiţiei din Chişinău urmează să fie înregistrate câteva noi organizaţii neguvernamentale: “Asociaţia deputaţilor comunişti care au lezat onoarea lui Plahotniuc”, “Asociaţia Antimafia judecătorilor lui Plahotniuc”, “Asociaţia oamenilor de rând judecaţi de politicieni onorabili”. Înscrierea în aceste roganizaţii se face în fiecare dimineaţă, lângă “şlagbaumul” de pe strada Bulgară 43, din apropierea imediată a Preturii Centru din Chişinău.

Judel Ulinescu


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

10 comentarii

 1. Sergiu

  Speculații, din cite cunosc Ministerul Justiției este controlat de Filat. Imposibil ca judecătorii din sistem să se supună lui Plahotniuc.

 2. victor

  Cam imi pare si mie ca este o prostie, pentru ca cum poate ministrul lui Filat sa se subordoneze lui Plahotniuc..imposibil … sunt doar niste aberatii si speculatii

 3. La Familia

  Comunistii si Filat doresc sa-l demonizeze pe Plahotniuc, pentru ca ei nestingherit sa-si faca interesele, sa faca coalitie, pentru ca chipurile, au ales raul cel mai mic. Pe cind situatia este cu totul alta.

 4. Birshteyn

  iarasi hau-hau!
  ce are Ministerul Justitiei care intr-adevar ii revenise PLDM-lui conform acordului de creare a Aliantei cu niste judecatori vanduti cum spune rusu “с потрохами” lui p- ori ulinici inca de pe vremea cand se incalzea la pieptul comicilor?
  gangstertul TREBUIE sa PLECE!!!

 5. Dorin Rece

  din cele citite mai sus, concluzia e ca tot acest carambol e un joc de copii.
  depuatii comunisti sint pur si simplu de risul lumii.
  si trei: e o dovada ca Plahotniuc actioneza prin intrmediu justitiei in orice fel de problema si asa cum se speculeza prorocii lui Filat.

 6. vera

  Da ce,Plahotniuc n-are cu ce cumpara oamenii lui Filat?
  Plahotniuc si leafa poate sa le-o faca mai buna, numai sa fie de partea lui, asa cum fac unii agenti economici:platesc bani la acei, care trebuie sa-i amendeze dupa lege,numai sa-i lase in pace; ca mai bine sa le dea o suma buna lor in buzunar, decat sa se duca la stat in buget, de unde “glavarii” – conducatorii statului ii fura.
  Banii da-ti in plic, nu incurca nimanui, niciodata!

 7. vera

  PAPUSARUL INTIMIDAT

  Trandafiri – rosii petale
  Stimate, Ziar de Garda,
  Plahotniuc o se te-omoare,
  Ca i-l faci de ris in tara!

  El deja s-a saturat,
  Ca-i de multi intimidat,
  Nu da domnul sa gandeasca,
  Milionul sa-ti cerseasca,

  Cum au facut procurorii –
  Corupti ca judecatorii,
  Ca mass-media-i vestita:
  “Caini turbati” e poreclita…

 8. dan

  OARE MAI ARE CINEVA DUBII ASUPRA ACESTUI INDIVID… ULINICI FIIND DINTR-UN MOTIV AȘA ȘI NEÎNȚELES DE MINE, APOI SINGUR ÎN SFÎRȘIT A RECUNOSCUT CĂ A FOST MONITORIZAT DE INTERPOL VENIND CU NIȘTE ARGUMENTE DE RÎSUL LUMII. LA SIGUR NU ESTE CURAT ACEST PERSONAJ. PRECIS E COMPROMIS PÎNĂ LA GLEZNE … DAR PENTRU FIECARE CUM E ÎN STARE SĂ APRECIEZE …

 9. maria

  un procent din jud.sunt cinstiti si onesti,zeci de jud.pentru Domnul P.(chipurile),iar restul de jud.-pentru fostii guv.comunisti.Noi cu ce ne alegem? Doar cu plimbarile fara de sfirsit prin instante,cu anii nu putem obtine ce ni se cuvine conform legilor pe care ei insisi le-au adoptat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *