Vulpea în câmp şi pielea în târg: Păcăleală rusească

Ruşii sunt gata să-i dea în chirie R. Moldova, la un preţ de doar o singură rublă rusească, un pavilion de aproape 2.700 m.p. la Centrul de Expoziţii din Moscova. Vestea vine din Rusia, prin intermediul vicepremierului Valeriu Lazăr, ministrul Economiei. Lazăr spune că oferta ruşilor este una foarte atractivă. Calculaţi şi singuri.

Unu: un pavilion de aproape 3 hectare, într-un Centru Expoziţional ca cel din Moscova – oraşul cu circa 12 milioane de populaţie şi cu mai mulţi miliardari decât Nerw-Yorkul (vreo 80). Doi: perioada arendei – 50 de ani. Şi trei: preţul arendei – o rublă rusească. Pomană, nu alta. Arendaşii pavilionului (agenţii economici din R. Moldova) vor putea deschide acolo, potrivit ministrului Lazăr, restaurante cu bucate tradiţionale şi băuturi moldoveneşti, baruri, magazine de artizanat şi tot felul de alte activităţi profitabile. Există, însă, o problemă: pavilionul trebuie reparat, iar ruşii nu au bani pentru asta. Costul reparaţiilor ar fi de peste 20 milioane USD, iar banii ar trebui găsiţi în Moldova. Ministerul Economiei, prin intermediul Centrului Expoziţional Moldexpo, este în căutarea “muşteriilor” (investitorilor). A fost anunţat un concurs, care s-a încheiat cu nimic. Ulterior a mai fost anunţat unul… “Am decis să realizăm această idee printr-un proiect de parteneriat public-privat. Concursul pentru selectarea potenţialului investitor a fost anunţat şi prelungit de două ori. Din păcate, investitorul nu a fost găsit”, se tânguieşte ministrul Economiei. Şi cine ştie dacă va fi găsit. Cam scumpă “dubala”. Şi apoi, cine ştie ce vor zice ruşii, după ce moldovenii vor repara pavilionul?


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. vera

    Rusii rid de moldoveni,
    Facindu-i pe toti ciobeni.
    De multi ani,tot i-i prostesc,
    Cum doresc.., i-i “calaresc”!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *