Vrabie în apartament

276-vrabieEx-ministrul Apărării, Vitalie Vrabie, a primit un cadou de stat, de şezut, de culcat, de mâncat, de gătit, de băit, de bucurat pentru el şi de căzut pe gânduri pentru popor.

Un milion de lei din bugetul public i-a fost oferit, prin decretul lui Voronin, pentru a completa buchetul de apartamente pe care le mai avea la Chişinău şi la Ungheni – oraşul-pistă de lansare în banii publici.

Apartamentul a picat în mâna ex-ministrului Vrabie contrar zicalei moldoveneşti “Nu da vrabia din mană pe cea de pe gard.” Astfel domnul demnitar a primit un mic traumatism la degete, căci pe de o parte avea mâinile pline cu vrăbii, dar a trebuit să forţeze mâinile şi să înşface cu ultimele puteri încă un milion. Şi-a rupt o unghie în grabă, dar are acum sadea apartament să îşi refacă manichiura: 126 km.p, cât două apartamente pentru oameni simpli.

Este drept că între timp dl Vitalie şi-a mai rupt o unghie de la degetul mic de la picior. Pentru că apartamentul procurat nu avea euroreparaţie, nici euroduşumea, nici eurofaianţă. Aşa a fost lesne să se zgârie la  un cartilaj. A făcut totuşi şi o investiţie personală, din salariul propriu, şi a rezolvat  cu inamica podea. Acum, îşi vede paşii pe oglinda mochetei  cu tot cu poalele pantalonilor.

Tot efortul financiar este declarat perfect legal, atât de el, cât şi de Vasilică Tarlev, premierul dulce al comunismului moldovenesc. Şi când te gândeşti că Vrabie a fost şef de minister doar câteva luni, iar alţii lucrează câte o viaţă în aceleaşi instituţii, dar  – aşa şi trăiesc prin cămine.

Vasile Turturică


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *