Voronin: Nu mai sunt probleme cu femeile

La 8 Martie liderul roşu Vladimir Voronin a făcut un gest de felicitare tuturor femeilor din Moldova, care a răsunat ca o ofensă categorică. După ce a rostit cuvântarea, Voronin şi-a bătut singur din palme. Unele femei l-au pălmuit pe el, dar în gând.

Cu limba roşie de vitaminizare cu ocazia zilei internaţionale a femeii, liderul comunist a rostit în gând şi în faptă un text scris pe hârtie în laboratoarele de manipulare politică ale Comitetului Central al PCRM. Cuvântarea a ieşit siropoasă, cu iz de muscat (gamburgskii), dar şi cu spirit de Adam muşcat de şarpe. După 3 alineate de laude primăvăratice, Vladimir Voronin se pune pe zeflemele la adresa femeilor din Moldova, declarând:

“Chiar şi astăzi, cînd în societatea noastră mai sunt înregistrate cazuri de inegalitate şi oprimare la adresa femeilor, ziua de 8 Martie rămîne a fi un simbol al luptei pentru drepturile femeii.”

Urmărind acest discurs, ne-am dat seama că Voronin victimizează femeile, pentru că el însuşi e o victimă. Se vede că în cei 8 ani de autoguvernare a fost atât de apărat de ştirile adevărate din propria ţară, încât chiar a crezut că în Moldova nu mai există probleme. Chiar a crezut că jumătate de milion de mame au plecat în străinătate la distracţie, nu din cauza lipsei locurilor de muncă, el chiar a crezut că femeile omorâte în bătăi de soţi – au meritat-o pe bune, şi că gravidele care nu sunt luate la muncă de niciun SRL din acest stat chiar trebuie să nu aibă nicio sursă de venit. Mai mult, faptul că femeile sunt agresate sexual prin ministere, judecătorii, universităţi – e o ştire pozitivă pentru el, că de, mă rog, au fost luate în samă şi li s-a propus dragoste, iar unora, chiar dacă au fost violate cu forţa, tot din dragoste bărbătească li s-a întâmplat.

În finalul mesajului, Vladimir Nikolaevici le-a dorit femeilor din nou multă dragoste, şi mai multă dragoste, în fiecare zi tot anul întreg. Iar în final, precum se vede şi din imagine, cel care a promis femeilor comunismul şi-a bătut singur din palme, fără să-şi bată capul de femei

Ruslan Gamelă


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *