Voronin, îmbrăcat la banca de sânge?

V. Voronin a dat-o în mode. Nu doar politice, cu «congrese cetăţeneşti de stradă»(?!), ci şi cu exclusivisme vestimentare.

La protestele de duminică de la Chişinău, în premieră pentru beau-mond-ul politic moldovenesc, papa comuniştilor a mărşăluit, alături de fecior-su, într-o geacă albastră (comunist în albastru european?!), aproape de reverele căreia avea imprimate iniţialele sale în limba unui stat ocupant «BBH» (Воронин Владимир Николаевич).

Lumea de pe marginea drumului, care l-a văzut, nu prea a înţeles de ce o fi făcut-o. Unii presupun că Voronin a îmbătrânit subit, mai ales în urma crizelor de nervi de după aprilie-2009, şi că ar avea căderi de memorie, iar ca să nu-şi încurce straiele sale cu ale altora de la partid sau de la alte partide pe la tot felul de «masovci», le-a «însemnat» şi el aşa cum îşi înseamnă părinţii hainele copiilor mici când îi dau la grădiniţă, sau cum îşi înseamnă ţăranii oile când le dau la cârd: ca să nu se piardă ori să le încurce cu de-ale vecinilor. Aşa bănuiesc unii.

Alţii cred că Voronin avea pe haină o inscripţie  în grafie latină, numai că nu au putut să o descifreze. Comunitatea fanilor lui Voronin a emis următoarele versiuni de descifrare a iniţialelor BBH: “Beau Bere Hojma”, “Beau Brandy Hăisa”, “Bagă Boală Horror”. Unii au insistat cu descifrările în engleză: “Best Before Haloween” – bun înainte de Haloween (rom), “Begin Being Hot” – încep a mă înfierbânta (rom).

Nişte experţi internaţionali au declarat că geaca lui Vladimir Nicolaevici e de fapt de la Brown Brothers Harriman & Co (BBH), o vestită bancă de investiţii americană, la care s-ar putea că familia Voronin îşi păstrează o parte din milioanele de care nu ştie Mark Tkaciuk.

Alţii zic că scurta e de la Blood Bank of Hawaii (Banca de sânge din Hawaii), pagina web a căreia este www.BBH.org.

Există însă şi opinii, printre cei care nu-i pot ierta «coridoarele morţii» din 7 şi de după 7 aprilie, că Voronin se pregăteşte în mod serios de «temnuşkă», adică de puşcărie, şi ca să nu îmbrace orice fel de «robă» (costumaţie), dar să aibă, totuşi, nişte semne de identificare pe ea, şi-a cusut şi a scris omul pe cusătură ceea ce s-a gândit că i-ar servi mai bine pentru această specială «ocazie». De aici, probabil, şi explicaţia de ce albastră şi nu roşie. Un roşu, ca de pe geaca lui Oleg-fiul ar fi bătut prea tare la ochi într-o lume în care s-ar putea ca cineva să-şi mai amintească că Voronin a fost în viaţa asta nu doar preşedinte, ci şi ministru de interne, «ment» (ca să operăm cu vocabularul din zonă). Şi atunci, de ce să şi-o facă omul cu mâna lui? Vorba populară: «Paza bună trece primejdia rea».

O fi, nu o fi aşa, în tot cazul Voronin are «curtkă» nouă, cu însemne speciale pe ea, este plin de nervi, a îmbătrânit subit după 7 aprilie -2009 şi tare vrea să redevină prezident.

Oleg SÂNGERECE


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

 1. vera

  Haina de pe el ne spune:”Dupa sac si petica!”

  Da stiti, ca-i sta bine, “diavolului”, in asa costumatie:”E simpatic al naibii!”

  * * *
  “Zebra” cu doua picioare
  Si inscriptie la pept:
  “B.B.H.” ce-nsemna-n slove:
  “Bietul Badaran Hahren”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *