Voronin — Doctor Honoris Causa, alături de Volontir şi Sainciuc

Răsfoiam azi pagina oficială a Academiei de Ştiinţe a Moldovei (AŞM) şi, ce-mi văd ochii: în lista persoanelor care deţin titlul de Doctor Honoris Causa, îl zăresc pe ex-preşedintele Voronin.

Doamne, iată asta chiar nu credeam că o voi trăi-o vreodată. Un om care a condus 8 ani un regim antiuman, care a condiţionat degradarea statului R. Moldova, primeşte de la Gheorghe Duca, “eroul” alegerilor preşedintelui Moldovei din 04 aprilie 2005, titlul sus-menţionat.

Ca să fie clar. Doctor honoris causa (doctor datorită meritelor), prescurtat dr.h.c., este un titlu onorific, acordat unor persoane eminente de către o universitate, o instituție de înalte studii sau de o organizație, în special persoanelor care s-au distins în anumite domenii profesionale, sociale sau politice. Voronin a primit acest titlu de la AŞM pe 12 iunie 2006, cu mult mai devreme decât Mihai Volontir sau Glebus Sainciuc. Ultimii doi au primit titlul abia în anul 2009, după o activitate de zeci de ani într-un anumit domeniu. Despre Doctorul Honoris Causa – Voronin, presa nu a scris. Google nu mi-a dat niciun rezultat în acest sens…

M-am convins o dată în plus că e plină lumea de lingăi…

Cucoreanu.blogspot.com


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

  1. Grivei

    nu-l suparati pe duca pentru ca iar va candida la presedinte si poate sa castige… “doctorul”…

  2. Victor

    Proasta natie mai suntem daca avem doctori Voronin – antihrist, Stepaniuc, Misin si multi altii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *