Vladimir Voronin – la mort, Sergiu Răilean – în vacanţă

După refuzul, declarat legal, al preşedintelui Nicolae Timofti de a participa la audierile Comisiei parlamentare care investighează circumstanţele omorului din 23 decembrie, din “Pădurea Domnească”, şi ex-preşedintele R. Moldova, Vladimir Voronin, nu s-a prezentat la audieri, în chiar ultima zi de activitate a membrilor comisiei de anchetă a Legislativului. Potrivit unor surse din cadrul PCRM, Voronin ar fi fost la o înmormântare.

Deşi nu a fost la vreo înmormântare, şi directorul IS “Registru”, Sergiu Răilean, participant la vânătoarea din 23 decembrie, nu s-a prezentat în faţa comisiei parlamentare. Motivul invocat de acesta ar fi vacanţa de iarnă.

Amintim că Vladimir Voronin este un vânător cu stagiu, iar acest lucru i-ar fi permis comisiei să afle de la el momente utile unei investigaţii profesioniste. Mai amintim că, în urmă cu câteva zile, în cadrul unui program TV, ex-preşedintele R. Moldova declara că “incidentul de la “vânătoarea domnească” a deconspirat paralizia reală a guvernării”, el spunea că acest caz ar fi demonstrat că, în R. Moldova, nu ar mai exista organe de drept, iar puterea ar fi acaparată de grupări criminale.

Voronin a recunoscut că este un vânător pasionat, iar după devastarea celor câteva etaje din sediul Preşedinţiei, în urma evenimentelor din aprilie 2009, participanţii la proteste au intrat în posesia unor probe evidente, legate de pasiunile preşedintelui de atunci, cum ar fi şi această fotografie, în care şeful statului este surprins la una dintre partidele de vânătoare, organizate special pentru el la una dintre Rezervaţiile Ştiinţifice Naturale, în care vânatul a fost şi este INTERZIS.

Aurel SOBARU


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *