Vlad Filat, în rol de preşedinte

Vlad Filat, premierul R. Moldova, a participat, miercuri, 5 decembrie, la Reuniunea Consiliului şefilor de state din cadrul CSI, de la Ashgabat, Turkmenistan.

Asta pentru că şeful statului, Nicolae Timofti, şi-a anulat deplasarea. De ce a renunţat Timofti? În comunicatul de presă dat publicităţii, se spune că “în legătură cu recentul eveniment tragic din familia prezidenţială”. Amintim că mama şefului statului a decedat încă la data de 20 noiembrie, deci, cu mai bine de două săptămâni în urmă.

Peste doar 15 minute de la refuzul lui Timofti, serviciul de presă al Guvernului R. Moldova informa că anume Vlad Filat va participa la Reuniunea Consiliului şefilor de state din CSI. Dedesubturile acestui caz rămân încă neelucidate. Cert este un singur lucru. Premierul se vrea preşedinte.

Anterior, acesta a mai ocupat poziţia de şef de stat, însă şi atunci nu a zăbovit prea mult în această postură. În perioada 28-30 decembrie 2010, Vlad Filat a ocupat funcţia de preşedinte interimar al R. Moldova, fiind numit la 31 decembrie 2010 în funcţia de premier.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. vasea

    Rusii au insistat sa participe Filat, Timofti fiind antirus si nationalist (bravo lui)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *