Vezi unde vor mânca deputaţii de Paşti

În Săptămâna Patimilor deputaţii din R.Moldova au avut o mare patimă. Prima de Paşti, pe care o merită fiecare dintre ei cu prisosinţă, şi fără de care viaţa lor în acest stat auster nu ar fi posibilă, a fost calculată în mărime de doar 1500 de lei.

Unora nici nu le venea a crede, cum să sărbătoreşti cu 1500 de lei? Nici 1500 de euro nu e prea mult, dar mai ales după căderea leului, ce faci cu aceşti bani? Nici de lumânări la împărtăşanie

Au discutat între ei şi au decis. Ce să nu facă pentru a supravieţui. Să nu mai cheltuie pe lumânări de înviere. Să nu mai cheltuie pe ouă. S-or trece sărbătorile şi cu nişte caviar şi fructe de mare. Să nu cheltuie pe cozonaci, la desert se poate de servit pur şi simplu un cheesecake cu lichior Baileys Irish. Pe miel tot nu se cheltuie – oricum e trimis de la ţară pe gratis.

Cel mai indicat se ca dpeutaţii să plece de acasă pe 3 zile. Să meargă în ospeţie. Există o mulţime de cunoştinţe care ar vrea să primească în vizită nişte deputaţi.

Ca să nu se pomenească că merg cu toţii la aceiaş familie, deputaţii au făcut lista. O mare parte dintre ei şi-au exprimat interesul pentru o vizită la Ilan Şor, aici intrând deputaţi PD, PLDM şi comunişti . Nu că ar trăi în opulenţă acest om de afaceri, căci o fi furat el nişte bănci, dar să nu uite lumea că e vorba de bănci moldoveneşti şi lei moldoveneşti, iar leii s-au devalorizat şi la milionari. Oricum, chiar dacă nu mănâncă de data aceasta deputaţii la Ilan caviar de beluga iraniană, măcar câte un ou de prepeliţă s-a găsi, şi poate le cântă şi Jasmin o cântare la desert.

Un alt grup de deputaţi va merge la Anatol şi Gabriel Stati. E austeritate şi în această familie, după ce sondele companiei nu au găsit petrolul necesar în Sudan, dar măcar nişte fructe exotice de prin Africa şi vre-un crocodil prăjit pescuit de prin apele Nilului tot s-a găsi. Lista de deputaţi care merge la familia Stati este condusă de cuscrul Dumitru Diacov, care va fi acompaniat de mai mulţi ortaci democraţi din Parlament. Dar şi familiile unor liberali în frunte cu Anatol Şalaru vor degusta muşchiuleţ de crocodil. Mica surpriză a sărbătorii va fi deputatul Leancă, care va veni în vizită la fostul angajator.

Cei mai evlavioşi vor merge în ospeţie la ÎPS Vladimir, printre ei mulţi membri ai fracţiunii PLDM conduşi de Vlad Filat. În această zi luminată masa Mitropolitului va fi plină cu de toate, dar nu prea mulţi s-au îmbulzit pe listă. O parte dintre deputaţi a constatat că nu poate suporta slujba de Înviere în picioare, altă parte – nu ştie exact cu ce mână să-şi facă cruce, câţiva – sunt supăraţi că nu au fost admişi în altar la împărtăşanie, iar vreo 10-12 se simt atraşi de blonda din preajma Mitropolitului şi se tem să nu cadă în păcat de oboseală.

Preşedintele Parlamentului şi naşul său Vladimir Plahotniuc ar fi vrut să meargă în ospeţie la naşul de-al doilea al căsătoriei lui Plahotniuc cu aceeaş nevastă, Alexandru Coman, doar că acesta de la urmă ar fi fost arestat de CNA. Acum Candu şi Plahotniuc au stabilit că îl vor invita la masa pascală şi pe şeful CNA, şi ca să se asigure că vor avea măcar o gustare, vor accepta o donaţie alimentară de la Fundaţia Edelweis.

Socialiştii vor merge practic in corpore în ospeţie la Renato Usatâi la una dintre reşedinţele acestuia de la Moscova. Totul e pregătit din timp, urşi prăjiţi şi butoaie cu vodcă. Totuşi, Marina Rădvan va avea o masă separată, unde parlamentarii vor aduce ofrande pentru selfie cu ea. Politicianul Emilian Ciobu va servi plăcintele.

Socialiştii care nu vor putea merge la Moscova din motive de rău de avion, vor fi primiţi de Casa Sărbătorii lui Şelin. Acesta i-a anunţat că a reuşit să facă economii din banii americani plătiţi pentru adunările frecvente ale judecătorilor, astfel încât fiecare deputat va fi onorat cu un picior sau un rât de porc sub formă de răcituri.

S-a făcut şi o listă de rezervă a unor gazde primitoare pentru deputaţii rămaşi de turmă. Astfel politicianul Nicolae Andronic, ex-primarul Serafim Urechean, pseudojuristul Valerian Manzat ar putea oferi câte un coş cu merinde pascale deputaţilor aflaţi la ananghie.
Deputaţii vor merge în ospeţie deghizaţi în iepuraşi inocenţi.

Marian Şura-Mura
! Acest text este un pamflet şi trebuie citit ca atare

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *