V. Lăzărică, frate cu V. Stepaniuc şi pretins nepot al lui Tutankhamon

283-colaj-lazarComplexat, luni la rând, de parametrii fizici mai puţin calificabili ai şefului său de partid, M. Lupu, alături de care nu riscă niciodată s-o facă pe profetul şi tentat, probabil, de noile şi molipsitoarele mode de palat cu «eu»-ri languroase, V. Lazăr, ministru al Economiei (pentru mulţii care nu au cum şi de ce-l şti) şi vicepremier (pentru aceeaşi categorie), a decis să spargă tăcerile şi să iasă în prima linie.

Fiindcă aşa au devenit publici şi şefii săi de partid şi de la guvern, Valerică a convocat şi el în grabă presa la un briefing, prinzând momentul cu conferinţa internaţională “Moldova Business Week”. Credeţi cumva că ministrul a vorbit presei şi invitaţilor străini la briefing despre proiecte economice redutabile în condiţii de criză, coeficienţi, randamente, creşteri pe economie şi, respectiv, la bugetul statului şi al beneficiarilor acestui buget? Pe dracu. Valerică a făcut o mică baie publică (că mulţime nu avea cum fi), s-a scăldat şi el, omul, ca găinile vara în ţărână, încercând să-şi dea importanţă de vedetă, dar nu în economie, evident, ci în politică. «Feeling-ul (intuiţie afectivă (nu pur şi simplu intuiţie), stare afectivă – n.red.) meu de tânăr politician, care nu a dat până acum greş (dar ce-ai făcut tu, măi Valerică, ca să poţi da greş?), îmi spune că în Moldova totul va fi bine”, a declarat profetic şi plin de sine Valerică Lăzărică. Ce credeţi că a avut în vedere sau a vrut să spună vicepremierul? A-ha… Pe naiba. Ministrul economiei a explicat în acest fel presei şi experţilor străini câ instabilitatea politică este un fleac pentru climatul investiţional din R. Moldova atât timp cât va fi el în funcţia de ministru, de viceprim-ministru şi de “membru al Partidului Democrat din Moldova – Partidul care a asigurat şi asigură existenţa Alianţei pentru Integrare Europeană” (sic!).

Uite-aşa. Bravo, Valerică, dacă tot e «politician» băiatul (fie şi tânăr, dar politician nu şagă, ce erau la anii lui Churchill, Roosevelt, Charles de Gaulle?), de ce şă-şi bage el capul în economie, să caute soluţii, să raporteze venituri, dacă în politică e atât de uşor să stai de vorbă cu lumea: spui ce-ţi vine în cap, mai dai din mustăţi, mai fluturi din ochi, mai tragi cu mâna peste chelie şi vremea trece, pe când în economie ţara aşteaptă s-o hrăneşti. Care credeţi că sunt perspectivele noatre «cu Valerică» în politică şi în economie? «Va exista continuitate în politicile şi reformele lansate de noul guvern», dar «este desigur important cine va fi preşedintele Moldovei desemnat în urma alegerilor», adică va fi sau nu va fi Lupu preşedinte? Că dacă va fi Lupu, va fi şi Lazăr. Iată şi toată grija omului politic, ministru al economiei şi viceprim-ministru, Valerică Lăzărică. Profeţiile lui amintesc aici de alte «mari profeţii», ale ex-PCRM-istului V. Stepaniuc, care, la scurt timp, după 2001, abia intrat în politică, ca şi Valerică, se scălda şi el în băi de presă, declarând la tot colţul, cu şi fără ocazie. «Noi am venit la putere pentru mulţi ani, foarte mulţi, poate pentru totdeauna…». E greu să fii Tutankhamon, e complicat, e imposibil. Biata politică, biata Moldovă, săracii miniştri care pot fi fericiţi prin faptul că nu ştiu ce e cu ei şi ce vor.

Tuta Arheologul

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *