Unite s-a aliat cu protestatarii

Cu 3 zile înainte de protestul Platformei DA, compania Unite, fiică a companiei de stat Moldtelecom, a făcut un anunţ şocant: pentru aceeaşi zi de 6 septembrie, la aceeaşi oră la care trebuia să înceapă protestele în Piaţa Marii Adunări Naţionale, se anunţa un concert grandios, care trebuia să dureze 10 ore, şi care includea un număr impresionant de vedete extrem de scumpe. 16 artişti şi formaţii din R.Moldova, din Rusia, România şi Marea Britanie au fost înscrişi în program. Şi acest concert de mare lux la Moldexpo, cu artişti de glamour, se oferea total pe gratis.

Internauţii au sărit ca arşi: E o diversiune! Atunci când lumea se adună în PMAN să protesteze împotriva oligarhilor, a furturilor criminale din banii poporului, Moldtelecomului îi arde de concerte pe bani publici?

Modul în care s-au desfăşurat ulterior lucrurile a demonstrat că la bază a fost o idee de milioane, o minte strălucitoare de bunăvoinţă pentru protestatari.

Imediat de cum a fost făcută publică lista artiştilor care urmau să evolueze pe scena Unite-Moldexpo, s-a pornit, rând pe rând, un val de declaraţii ale cântăreţilor anti-concert, pro-proteste. Mai întâi s-a exprimat Ştefan Bănică că ţine atât de mult la oamenii din Moldova, încât nu poate cânta la o margine de oraş atunci când ei protestează în centru.

Au urmat pe rând Paşa Parfenii, solistul trupei Sun Stroke Projekt de la Tiraspol, Adrian Ursu, Vitalie Danii, Ionel Istrati, Zinaida Julea – cu toţii s-au retras cu declaraţii care mai de care, susţinând poporul şi spiritul protestatar din PMAN.

Apoi au început a se retrage şi cântăreţii din Federaţia Rusă. Dan Bălan, Dima Bilan, Vera Brejneva – s-au dat tiptil deo parte.

Tatiana Cerga a tăcut. N-a spus nimănui dacă va cânta sau nu, a tăcut chiar şi în momentul când a trebuit să iasă pe scenă să cânte. Poate a cântat în gând pentru Unite, dar aceste cântece nu au fost auzite decât de telepaţi şi câţiva sociopaţi.

Doar câţiva interpreţi din marea listă au cântat, dar cum? Sau unde? Unul dintre ei este Paşa Parfenii. El a cântat, dar nu la Moldexpo, ci în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Filip Kirkorov a cântat la Moldexpo, pentru că nu ştia dacă cei din PMAN înţeleg sau nu limba rusă, iar el alte limbi nu ştie. Delia, artistă din România, a cântat la Moldexpo, dar pentru că mulţi dintre cei prezenţi nu au înţeles limba Deliei, l-au trăsnit pe unul dintre membrii trupei ei cu faţa într-o tortă. Scopul lor a fost ca Delia să lingă cremă şi să-şi mai îndulcească limba, căci prea cânta româneşte.

Natalia Gordienko a fost singura cântăreaţă din Moldova care nu s-a retras din concertul de la Moldexpo. Cică ea a vrut să renunţe, dar a uitat cum se face asta, căci în ultimii ani nu a mai renunţat la nimic.

În fond, majoritatea artiştilor se pare că au fost foarte uniţi şi au luat decizii în unanimitate. De asemenea, internauţii au fost foarte uniţi, au insistat ca fiecare cântăreţ, pe rând, să fie tăiat din listă. Şi oamenii din PMAN au fost uniţi şi au apreciat acest efort.

De ce un ne-concert i-a unit atât de mult pe toţi? Călătorii din Circ în Tramvai au făcut o investigaţie şi au aflat. „Misiunea Unité: Unité are personalitate şi caracter, exact ca un organism viu care se dezvoltă şi creşte. Valorile şi misiunea Unité se construiesc în jurul comunităţii pe care o formăm împreună cu abonaţii noştri, alături de care creştem şi evoluăm. Misiunea Unité este de a oferi comunităţii sale libertate autentică în comunicare. Zi de zi comunitatea Unité va deveni mai mare, legăturile mai strânse, familiile mai unite, iar posibilităţile mai mari… pentru că, Unité –Uneşte” – acest citat a fost identificat pe pagina web a companiei Unite.

Deci marele scopt al acestui mega ne-concert a fost să-i unească pe cântăreţi cu protestatarii! Imaginaţi-vă că acest concert nu ar fi fost lansat în ziua de 6 septembrie la ora 11, ora la care începea protestul, pe cine unea el? Imaginaţi-vă că era cu o zi înainte, cu o zi după? Niciun efect! Este evident că acest concert nu este legat de noua grilă de abonamente cu totul inclus la pachet promisă. Noua grilă a fost lansată la 19 august oficial pe pagina web a companiei. De atunci au trecut 3 săptămâni, în care se puteau organiza concerte până şi în Casa Guvernului!

Scopul acestui concert a fost altul – Unite a vrut să se unească şi să se contopească cu protestatarii din PMAN, pentru că şi ei o duc greu, au şi ei pierderi şi vor şi ei să trăiască mai bine. Şi au recurs la acest tertip extraordinar – au organizat un concert care urma să nu aibă loc, ci să unească cântăreţii şi compania cu protestatarii. Această idee senzaţională a fost sponsorizată de vestita fundaţie El-de-l-vezi.

Marian Şura-Mura
! Acest text este un pamflet şi trebuie citit ca atare

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Anatolie Mereuta

    unite nu s-a pacalit prea tare,pt.ca daca nu au venit multi artisti,in virtual si-au facut o reclama mare pe gratis,la fel si in piata,au gresit cand au pus concertul pe 6,dar au castigat in reclama fara a-i plati pe cantaretii care nu au venit,dar care le-au facut reclama pe internet si in piata,asta este marketingul a batut DA si chiar mitingul…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *