Unii au sărbători şi case, iar alţii — doar oase

Acum câteva zile, în faţa Curţii de Apel Chişinău, mai mulţi cetăţeni au organizat un flash-mob, cerând reducerea tarifelor la resursele energetice, aprobate, în opinia lor, ilegal, de către ANRE.

În noiembrie-decembrie 2011, mai mulţi cetăţeni au organizat acţiuni de protest prin care şi-au manifestat indignarea privind decizia ANRE de a majora tarifele la gaze naturale şi agent termic, iar PSDM a adresat o cerere prealabilă care a fost suplinită cu o anexă specială: 10 mii de semnături ale cetăţenilor nemulţumiţi de politica tarifară a ANRE.

Liderul PSDM, Victor Şelin, a declarat că acest flash-mob se înscrie în şirul acţiunilor desfăşurate împotriva politicii tarifare nejustificate, ilegal aprobate de ANRE. Social-democratul a anunţat participanţii la acţiune că CAC a înregistrat cererea de chemare în judecată a ANRE privind anularea deciziei de aprobare a tarifelor exagerate la serviciile prestate de furnizorii de resurse energetice.

Auzind acest anunţ, protestatarii şi-au luat pancardele şi au plecat să protesteze în faţa Casei Sărbătorii, supăraţi pe faptul că unii au, în exclusivitate, sărbători şi case, iar alţii – doar oase.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *