Un nou orăşel de corturi lângă monumentul lui Ştefan cel Mare

Luni, după publicarea rezultatelor sondajului BOP, clasa politică a intrat într-o stare de clocot. Imaginea politicienilor de top a fost deranjată prea tare, unii chiar au fost aruncaţi de la înălţimea propriilor estimări. Nu, aşa nu se mai poate! Cum poate un BOP să strice într-o zi tot ce s-a clădit timp de câţiva ani prin investiţii în televiziuni, bloggeri, site-uri on-line?

Membrii alianţei politice s-au întrtrunit şi au discutat un plan de măsuri pentru a contracara rezultatele nedorite ale sondajelor de opinie. Cu toţii au fost de acord cu faptul că sondajele de opinie nu le aduc nimic bun, şi chiar dacă sunt plătite de unii lideri politici, totuna cifrele nu arată aşa de bine cum şi-ar dori. Au ajuns la concluzia că e nevoie urgentă de schimbarea acestei siutuaţii şi de un plan imediat de acţiuni.

Întâlnirea liderilor politici a avut loc la sediul PD de pe strada Tighina, pentru că acolo se înţelege lumea cel mai bine, mai ales că la sediul PLDM nu mai pot merge, căci îi aşteaptă Renato Usatîi cu geanta cu mită şi Ilan Şor cu un camion de rahat, sau invers, oricum – mai bine să nu se murdărească. La sediul din strada Tighina tot nu e totul curat, dar, oapeţii PD, chiar dacă ajung acolo şi se murdăresc pe mâini, pe gură şi pe la buzunare, oricum sunt bine spălaţi pe creier şi ies de acolo cu senzaţia că sunt curaţi.

Planul de contracarare a sondajelor şi BOP-urilor, elaborat de liderii pro-europeni de la Chişinău, a fost simplu: să nu se mai facă niciun fel de sondaje, să se facă publice doar manipulări, zvonuri, păreri şi comentarii de bloggeri şi experţi în obedienţă politică. Planul urmează să fie implementat imediat. Dar cum să repare datele actualului sondaj? Căci cifrele care vorbesc despre popularitatea actualei clase politice abia de pot fi găsite în sondaj, sunt atât de minuscule!

Liderii politici au găsit o soluţie: să iasă în stradă cu corturile, şi să ceară anularea rezultatelor ultimului Barometru de Opinie Publică. Dar unde? PMAN e ocupată, vis-a-vis de PMAN este bradul. În faţa Parlamentului locul e ocupat de câţiva socialişti de-ai lui Igor Dodon, în faţa fostului Parlament – de corturile lui Renato Usatîi. S-au propus câteva variante. Prima a fost să se instaleze un orăşel de corturi la Moldexpo, că e mai ieftin, şi mai simplu de filmat şi de arătat zilnic la televizor protestatarii şi cauza lor dreaptă. Or, la Moldexpo se află toate cele 5 televiziuni ale lui Vlad Plahotniuc, care laudă zilnic în termeni pozitivi întregul PD. Totuşi, Mihai Ghimpu a zis că pentru el e departe la Moldexpo, că el vrea dimineaţa, când iese din cort, să-l vadă pe Dorin, să-i mai dea nişte sfaturi. A venit şi propunerea ca să se instaleze corturile în faţa Primăriei Chişinău, dar a fost imediat respinsă. Or, recent de pe clădire a început să cadă tencuiala şi actualii lideri politici nu sunt pregătiţi să fie bătuţi cu pietre, şi încă de sus.

S-a decis să fie instalate corturile în preajma monumentului lui Ştefan cel Mare. În interior, corturile vor fi dotate în stil Nobil Club, cu saltele din lână naturală cu aer condiţionat. Pe dinafară, corturile vor fi acoperite cu un văl de stofă cu desen ”politicianul proletar”, pentru a crea impresia de austeritate. Pentru ca corturile să nu pară prea înalte, în caldarâm vor fi săpate nişte gropi, astfel încât ”demisolul” corturilor să fie sub pământ, iar de acolo – un tunel până la Nobil, astfel încât protestatarii PD, dar şi PL sau PLDM (cei mai ascultători) sa tragă o fugă la hotel, să mai tragă o narghilea, o cină, o partidă de amor – fiecăruia după necesităţi şi merite.

În afară, în faţa corturilor, vor fi instalate nişte clone vorbitoare ale actualilor politicieni, de mărime naturală (unele de doi metri bulbucaţi), care vor povesti oamenilor de ce trebuie să le crească ratingul.

Igor Dodon, care tocmai şi-a tras o nouă licenţă TV ca să-şi crească ratingul, priveşte sceptic la succesele PD din BOP şi se gândeşte să renunţe.

Marian Şura-Mura
! Acest text este un pamflet şi trebuie citit ca atare

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Anatolie Mereuta

    Imi place pamfletul dar lipseste un pesonaj national care nu iubeste hartile si nici istoria si are nume de senectute-Batrancea si ca atare le rupe in Parlament ca sa-l vada cei care raspund la sondaje si nici partidul poporului care s-a transformat in ”platforma DA”” si l-a dat jos din presedinte pe Chirtoaca,zice-se fost ZKGB-ist cu Nastase de la DA,cam topait in fruntea noului partid ,vai inca unul proeuropean,nu mai ai loc de proeuropenii astia care incurca Bruxellesul cu Moskova,cand altii rup hartile..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *