“Trimite Alianţa în China”

Aşa se numeşte proaspăta acţiune patriotică şi secretă a Partidului Comuniştilor din Moldova (PCRM).

La doar câteva zile de la revenirea delegaţiei de comunişti moldoveni din comunista Chină, aceştia au anunţat că intenţionează să-i trimită pe deputaţii AIE acolo de unde ei tocmai s-au întors, pentru a se “pătrunde de puterea valorilor de stânga”. Ceea ce n-au spus comuniştii este că ei deja au început a colecta fonduri băneşti de la diverşi oameni de afaceri care doresc “luminarea deputaţilor necomunişti”. Cu îndemnul “Trimite Alianţa în China”, comuniştii sunt convinşi că vor aduna banii necesari pentru biletele spre China pentru cei 59 de deputaţi, ne-a scris unul dintre oamenii de afaceri solicitat să doneze bani.

Anterior, mai mult serios decât în glumă, comunistul Iurie Muntean le-a propus colegilor din parlament o călătorie în China guvernată de Partidul Comunist Chinez. Eduard Muşuc chiar declarase că PCRM este gata să suporte şi cheltuielile financiare, inclusiv diurnele.

Surse din cadrul PCRM spun că încă nu s-a decis la nivel înalt dacă deputaţilor din AIE li se va asigura sau permite şi revenirea acasă. Cel mai probabil, acest lucru depinde de perioada în care se va reuşi organizarea deplasării. Cert este că, până în prezent, s-a convenit deja cu partea chineză, care a acceptat cazarea deputaţilor din Moldova pentru o perioadă nelimitată.

Membrii Alianţei nu au comentat deocamdată oficial iniţiativa comuniştilor, dar prin culise se vorbeşte că mai mulţi deputaţi au căzut pe gânduri, după ce au luat cunoştinţă de recentele declaraţii ale colegilor de Parlament. Unii deputaţi cred că ar putea fi vorba chiar de o tactică bine gândită, care le-ar asigura comuniştilor revenirea la putere.

Hau MUIANG

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Ilarion

    Ma amuza acest partid al oligarhilor,vopsit in culori de stinga.Se asemuie unui lup in piele de oae.Dar la alegatorul nostru prinde,mai ales ca el, unicul din cele din top ,prinde la alolingvi,care au o pondere esentiala in societatea noastra cu aceia ca e prorus si are multi alolingvi in rindurile sale.Mai ales ca si relatiile din AIE toarna apa la moara PCRM-lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *