Transnistria — “o colibă a lui Lenin”

291-colaj-smirnovTransnistria este o “colibă a lui Lenin, în care miroase a comunism”, a apreciat preşedintele Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, făcând referire la ceremoniile prin care teritoriul separatist a sărbătorit 20 de ani de existenţă.

“Lasă-i să sărbătorească. Dar să vedem ce o să facă, peste zece ani, această colibă a lui Lenin”, a spus Ghimpu. El compară Transnistria cu un “peşte bolnav, care se zbate la mal”.

Probabil că ambasadorii Ucrainei şi Rusiei au participat la aceste evenimente pentru că în Transnistria există cetăţeni ucraineni şi ruşi, a spus Ghimpu. Dar acest lucru nu reprezintă “o susţinere a Transnistriei, pentru că noi cunoaştem poziţia oficială (reală) a Ucrainei şi Rusiei”, a subliniat preşedintele interimar al R. Moldova.

Recent s-a împlinesc 20 de ani de la apariţia teritoriul separatist Transnistria, situat în regiunea de est a R. Moldova. La Tiraspol, evenimentul a fost marcat cu o paradă militară.

Ambasadorul rus la Chişinău, Valeri Kuzmin, a felicitat Transnistria în numele ministerului rus de Externe. Acesta a spus că statul pe care îl reprezintă va sprijini în continuare locuitorii regiunii separatiste.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *