Tragedie: candidaţii CNA nu vor putea copia

Candidaţii la funcţia de şef al Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), în pofida obişnuinţei lor, nu vor putea copia în cadrul probei scrise a concursului, deoarece vor fi supravegheaţi de 10 camere video. Examenul este programat pentru miercuri, 26 septembrie, iar rezultatele acestuia, promit “profesorii”, vor fi făcute publice în aceeaşi zi.

“Conscursul va fi desfăşurat sub supravegerea a 10 camere video. Veţi avea posibilitatea să vedeţi dacă pretendenţii copie sau nu”, a declarat Victor Popa, preşedintele Comisiei Juridice. Interviul va fi şi el o probă destul de complicată, deoarece candidaţii vor trebui să fie oneşti, lucru ciudat pentru ei. Acesta va conţine întrebări referitoare la calităţile profesionale şi personale ale candidatului, precum şi la comportamentul în situaţii de criză, despre care aceştia spun, off the records, că n-au nici cea mai vagă idee.

Dacă din cei 19 candidaţi nu va fi ales nici unul, Viorel Chetraru, director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei, va putea conduce în continuare instituţia reformată, şi asta indiferent de răspunsurile date în timpul concursului (proba scrisă sau orală).

Rezultatele vor fi anunţate până pe 1 octombrie, după care candidatura pentru funcţia de director al CNA va fi supusă votului în Parlament, iar deputaţii, în absenţa camerelor, vor putea să copieze voturile unul de la altul.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. andrei

    Nu-i nimic strașnic. Vor scrie cerere și vor da examen adăugător(ca cei ce nu au trecut BAC-ul din prima încercare). În Moldova cum dai există ieșire din situație…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *