Trădare la Bălţi. Lenin, părăsit de comunişti

Acum câteva zile, Primăria Bălţi, controlată în totalitate de PCRM, s-a apucat în mare grabă să amenajeze un teren de joacă pentru copii. De, e campanie electorală.

Toate bune, doar că terenul este amenajat exact în locul unde aceiași oameni din Primăria Bălţi au încercat anterior, fără succes, să reinstaleze statuia lui Lenin, adică, în faţa Secţiei teritoriale Bălţi de documentare a populaţiei.

Astfel, comuniștii locali au renunţat definitiv la reinstalarea statuii lui Ilici în acest loc. Poate că se mulţumesc doar cu cei «trei paţani» de pe frontispiciul clădirii Secţiei teritoriale Bălţi de documentare a populaţiei?

Reamintim că, acum 5 ani, la Bălţi, statuia lui Lenin era pe punctul de a fi reinstalată în centrul oraşului. Protestele studenţilor şi ale profesorilor au împiedicat autorităţile comuniste locale să reinstaleze monumentul lui Ilici. La “conservarea” monumentului pe teritoriul Centrului Militar a contribuit cel mai mult cunoscutul apărător al drepturilor omului Gheorghe Briceag, care declara ferm că îşi va da foc dacă monumentul liderului bolşevic va fi reinstalat în centrul Bălţiului.

Recent, în faţa monumentului lui Lenin a apărut o plăcuţă pe care scrie: “Valoare istorică: sub ocrotirea statului”. Aşadar, reiese că, în “epoca Voronin”, monumentul nu avea “valoare istorică” şi nu se afla „sub ocrotirea statului”, iar acum, cu AIE la guvernare, monumentul cu pricina are “valoare istorică” şi se află “sub ocrotirea statului”.

Hotnews.md


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *