Topul deputaţilor chiulangii

Partidul Comuniştilor este lider la capitolul absenţe nemotivate de la şedinţele Parlamentului din anul 2011. Potrivit Centrului de Analiză şi Prevenire a Corupţiei, citat de unimedia.md, cel mai mult au lipsit nemotivat de la şedinţele Legislativului liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, şi deputatul Mihail Poleanschi – câte 19 absenţe la 52 de şedinţe. Aceştia sunt urmaţi de parlamentarul Mark Tkaciuk cu 17 absenţe.

În clasamentul absenţe nemotivate de la şedinţele Parlamentului a intrat şi deputatul democrat Valeriu Guma, care a lipsit nemotivat de la 7 şedinţe, iar Adrian Candu — de la 6 şedinţe.

La liberali, cele mai multe absenţe nemotivate au acumulat parlamentarii Ana Guţu şi Corina Fusu, care au câte 5 absenţe. Liberalul Oleg Bodrug are 4 absenţe.

Deputatul liberal-democrat Gheorghe Mocanu, precum şi colegul său Valeri Ghileţchi au lipisit fără motiv de la 4 şedinţe, iar Lilian Zaporojan şi Ion Balan au câte 3 absenţe.

În 2011, cei mai activi parlamentari au fost liberalii. Astfel, Victor Popa a propus 29 de proiecte de lege. Acesta este urmat de Valeriu Munteanu – 25 de proiecte — şi de Corina Fusu, cu 14 iniţiative.

Deputatul PLDM Tudor Deliu a venit cu 13 iniţiative legislative, fiind urmat de Veceaslav Ioniţă cu 11 proiecte de lege şi Valeriu Streleţ cu 7 proiecte.

La PCRM cel mai harnic deputat este Artur Reşetnicov, care a propus 9 proiecte de lege. Colegii lui, Zinaida Chistruga, Sergiu Sârbu şi Igor Vremea, au înaintat câte 8 iniţiative legislative.

Democratul Valeriu Guma a înaintat 9 proiecte de lege, Raisa Apolschi a venit cu 8 iniţiative, iar Iurie Bolboceanu – cu 5 iniţiative legislative.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Antonina

    Stimati jurnalisti de la ZDG, cu tot respectul fata de dvs, da data asta ati dat-o in bara! In primul rand, deputatul Ion Balan nu este de la PL (asa cum este indicat in poza) ci este din fractiunea PLDM! In al doilea rand, dvs ori ati preluat o informatie gresita, ori singuri ati “fabricat-o”, dar in numarul absentelor pe care le prezentati dvs sunt incluse si cele motivate. Respectiv, deputatul Ion Balan are 3 absente insa MOTIVATE, in legatura cu aflarea acestuia intr-o institutie medicala pentru tratament, dovedite prin buletin de boala. Aceasta precizare se refera la majoritatea deputatilor din lista prezentata. Pentru confirmarea celor spuse de mine, va rog, consultati actele ce confirma prezenta/absenta deputatilor si daca sunt motivate sau nu! Sper ca veti da dovada de profesionalism, corectand erorile!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *