Tănase despre Efrim: Comenzile politice sunt LEGE la MJ

Poziţia dură, afişată de ministrul Justiţiei, Oleg Efrim, în cazul amnistiilor anunţate de preşedintele interimar, Marian Lupu, are un substrat politic şi denotă starea de spirit din interiorul AIE.

“Nu cred că acest refuz al Ministerului Justiţiei are vreo legătură cu remiterea în comisie a legii despre deputaţii din primul Parlament. Din ceea ce am sesizat eu, motivaţia este una eminamente politică. Motivaţie care se integrează perfect în logica confruntării care are loc astăzi între componentele Alianţei pentru Integrare Europeană”, declară fostul ministru al Justiţiei, Alexandru Tănase, citat de allmoldova.md.

“Recentele luări de atitudini ale noului Ministru al Justiţiei au fost în disonanţă cu opiniile exprimate de preşedintele Marian Lupu. Tinind cont de faptul că Efrim este susţinut de PLDM, putem presupune ca aceste divergenţe nu sunt întâmplătoare, ci au un substrat politic, fiind determinate de dorinta PDM de a avea o poziţie mai activă in domeniul reformei justiţiei, dar şi de insistenţa PLDM de a fi monopolist pe acest subiect. Rămâne de văzut, totuşi, dacă Efrim actionează dintr-o pornire proprie sau este ghidat de conducerea partidului. În cazul în care se doreşte crearea unei opoziţii artificiale dintre Lupu şi Efrim, lucru, în aparenţă, adevărat, atunci nu ne ramâne decât să constatăm o dată în plus că AIE este o alianţă de oameni care nu se suportă reciproc”, susţine analistul politic Corneliu Ciurea, citat de aceeaşi sursă.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. frontiera

    Nu numai la MJ! Peste tot, in particular la ministerele care sunt conduse de persoane promovate de catre PLDM! asta-i realitatea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *