Succesorul lui Voronin. Portret-robot

447-comunisti1Vladimir Voronin simte că trebuie să se autoexpulzeze “nafig s politiceskogo pleaja”, pentru că a obosit şi pentru că nu mai poate ţine în mâini tineretul neocomunist. Dar, având atâtea zeci de ani la cârma partidului comunist, este conştient că trebuie să instaleze în fotoliul său o persoană care va fi atentă la orice mişcare a sa din deget, fie măcar şi a degetului mic de la piciorul încălţat.

Astfel căutarea succesorului s-a transformat într-o campanie bine organizată. Vladimir Voronin a dat anunţ în reţeaua proletar-elitară de a găsi un succesor care să corespundă următoarelor criterii: abilităţi de manipulare, simularea comunismului pe interior şi exterior, ascultare de guru. Educaţie: studii în moldovenism agresiv, iar doctoratul în moldovenism pro-rus este un avantaj.

Trăsături principale: să fie bărbat, şi un bărbat dintr-acei cu care poţi face o treabă, să fie înalt, dar să nu facă câte 2 metri de bulbuci, să nu fie mai deştept, mai frumos şi mai educat decât predecesorul, dar nici vădit prost şi urât.

Problema succesorului a fost discutată la Biroul Politic. S-a constatat că, deşi trăsăturile necesare nu sunt multe, este destul de complicat să fie întrunite într-un singur personaj. De exemplu, mulţi au propus candidatura lui Mark Tkaciuk, dar s-a constatat că lui i-ar lipsi agresivitatea făţişă a lui Iurie Muntean, iar lui Iurie Muntean i-ar lipsi obedienţa Eugeniei Ostapciuk. Partea masculină a Biroului Politic a protestat, declarând că principiul de bază al succesorului lui Vladimir Voronin e să fie bărbat, cu care să poţi face o treabă, iar un bărbat cu trăsături ale Eugeniei Ostapciuk ar fi o deteriorare a principiilor şi valorilor. S-a mai menţionat că succesorul lui Voronin ar fi bine să aibă pumni încordaţi ca ai lui Lenin, o frunte ca a lui Marx şi gene ca ale lui Engels.

După lungi ore de dezbateri, s-a decis de convocat o mare adunare comunistă moldovenească, în cadrul căreia să fie ales Mister Succesorul. Până atunci, în organizaţiile teritoriale se vor desfăşura concursuri pentru selectarea delegaţilor la adunare, în cadrul cărora bărbaţii corespunzători criteriilor descrise mai sus vor fi identificaţi şi trimişi la Chişinău.

Marea adunare comunistă moldovenească se va desfăşura la sediul nou al PCRM de lângă Cimitirul Armenesc. Pe scenă va fi expus un tort enorm sub forma coşciugului cu Lenin, iar portretele înaintaşilor şi cârcotaşilor comunişti vor fi expuse în galerii colorate.

Concursul Mister Succesorul Comunist va fi construit din câteva compartimente: concursul masculinităţii, al devotamentului comunist şi al sensibilităţii faţă de Predecesor.

La concursul masculinităţii participanţii la concurs vor demonstra abilităţi diverse, care ar confirma aforismul voroninian “Dacă faci o treabă, să o faci cu un bărbat”. Pentru proba devotamentului comunist concursanţii vor trebui să ţină un discurs partinic în faţa tortului aniversar, în aşa fel încât lui Lenin de pe tort să i se facă părul măciucă, iar la proba sensibilităţii faţă de Predecesor, însuşi Voronin va sta pe scenă încălţat cu 2 perechi de pantofi, iar candidaţii vor trebui să ghicească care deget de la care picior îl mişcă acum Vladimir Nicolaevici.

Un juriu competent va alege învingătorul, iar la final va cânta Mariana Şura.

Marian Şura-Mura


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. costica de la piatra neamtului

    KGB – UL ESTE MORT, LENIN A CRAPAT, STALIN ESTE DECEDAT, LIMBA ROMANA A SUPRAVITUIT ACESTUI VAL DE FOC SI SANGE ROSU IZVORAT DIN FUNDUL IADULUI MARXISTO – LENINISTO – STALINIST, IUBESC LIMBVA ROMANA, LIMBA TUTUROR ROMANILOR DE LA NISTRU PIN LA TISA,TRAIASCA ROMANIA MARE,TRAIASCA ROMANIA MARE,TRAIASCA ROMANIA MARE, TRAIASCA ROMANIA MARE,TRAIASCA ROMANIA MARE,TRAIASCA ROMANIA MARE,TRAIASCA ROMANIA MARE,TRAIASCA ROMANIA MARE,, DE UN MILION DE ORI SA TRAIASCA ROMANIA MARE, COSTICA ROMANUL DE LA PIATRA NEAMTULUI, TELEFON 0040740531519, UNIREA SE VA FACE SA CRAPATI SI NU AVETI CE FACE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *