Soluţiile lui Dodon s-au plimbat pe la Bruxelles

Încă nu a ajuns la Primărie, dar s-a dus în Europa, oarecum, în piele de primar. Este vorba despre unul dintre cei 14 candidaţi în lupta pentru Primăria capitalei, omul comuniştilor, Igor Dodon.

Pentru a convinge vreo doi chişinăuieni indecişi sau vreo trei comunişti pro-europeni, Dodon a vrut să arate că este mai european decât oricare alt candidat  la funcţia de primar de Chişinău.

Acesta a găsit timp şi bani pentru 3 zile de vizite la oficiali ai comisiei europene. El a impresionat prin faptul că a reuşit să obţină aceste întâlniri şi mai puţin prin rezultatele finale: câteva zeci de mii de lei irosiţi şi câteva minţi spălate (pot fi numărate pe dejete).

Cum a ajuns Dodon să obţină aceste întâlniri cu oficialii, agendele cărora sunt completate cu câteva luni înainte de eveniment, este mai puţin important, de altfel, ca şi prezenţa alături de candidatul comuniştilor a ambasadorului european, Dirk Schuebel, care, printre altele, neagă informaţia potrivit căreia l-ar fi însoţit pe Dodon la Bruxelles. Acestea, însă, sunt detalii în care se rătăceşte alegătorul.

Cel mai important lucru este că Dodon s-a întors cu soluţii, pe care le-a adunat de la oficialii cu care s-a întâlnit. Şi ca să nu creadă lumea că acesta a irosit zadarnic prin Europa 3 zile de primăvară, care hrănesc cu promisiuni o  întreagă campanie electorală, a anunţat că a plecat la Bruxelles doar de dragul stabilirii de parteneriate pentru municipiul Chişinău.

“Igor Dodon a avut cu oficialii europeni discuţii despre posibilitatea de a aduce investiţii la Chişinău, despre ajutorul Belgiei în realizarea reformelor de infrastructură, în special reconstrucţia drumurilor şi asigurarea cu energie electrică, despre serviciile comunale, dar şi despre posibilitatea ca Belgia să susţină proiecte de infrastructură în Chişinău, despre dezvoltarea economică a Moldovei şi despre integrarea europeană a ţării. Cu atâtea discuţii constructive, nici rezultate electorale nu ne mai trebuie, chiar nu ne mai interesează, pentru că acest pas curajos al lui Dodon ne-a demonstrat că este candidatul perfect, adică soluţia perfectă”, a conchis analistul electoral independent, Ion Probidon.

Miţura CUBIDON


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

 1. Victor

  Stimată redacție! Aceste declarații ale lui Igor Bidon – Dodon – Gondon nu sunt altceva decît niște minciuni gogonate pentru proști de parcă na-u mai fost oameni în Brussel. Igori chiar dacă ești Dodon tot una vei pieri ca un gondon de unică folosință că altfel nici nu se poate pentru niște trădători, mancurți din gașca voastră.

 2. vlad

  DACA CINEVA MI-A DEMONSTRA O ASEMENEA “publicitate”DESPRE d.DORIN CHIRTOACA INTR-O PUBLICATIE DE EXPRESIE RUSA ,II VOI DARUI PENSIA MEA PE O LUNA C A SA-SI ACHITE 1/2 DIN AGENTUL TERMIC

 3. ari

  ei, solutiile… Dodon s-o plimbat, profitand de ocazie… Si eu m-as fi plimbat, daca mi-ar fi dat cineva bani asa, pentru dijeaba… I-o cumparat cadouri nevestii, s-o odihnit si el olaca… Daca ii pi bani straini, de ce nu?

 4. Siberiacul

  Cu părere de rău, şi “corespondentul” ZDG totuş i-a făcut publicitate (poate că negîndind) lui Dodon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *