Soluţia lui Dodon — în sala de naştere

Vestea că în Moldova se nasc tot mai puţini copii, şi că nici pentru aceia nu există loc în maternitatea Centrului Mamei şi Copilului a şocat toată comunitatea născătoare din Moldova şi din împrejurimi.

După ce o mamă şi-a cazat nou-născutul în valiză, s-a stabilit că este vorba de o ofensă adusă unei etnii întregi, poza cu copilul în valiză ilustrând perfect sloganul “Cemodan, vokzal, Rossia”.

Deşi este o problemă aparent fără soluţie, totuşi rezolvarea vine de la specialistul nr. 1 în soluţii. Da, Igor Dodon şi fundaţia sa soluţionistă au decis să aducă la Centrul Mamei şi Copilului din Chişinău 100 de pătucuri din Finlanda.

De ce? Pentru ca copiii să nu mai simtă chiar de la naştere această, cum îi zic comuniştii ruşi, “cemodannoe nastroenie”, adică dispoziţie de a o lua din gară.

Ce are Fundaţia lui Dodon din acest gest de binefacere? Paturile vor fi însemnate cu câte o seceră şi o stea roşie, astfel încât copiii, de la naştere, să se acomodeze cât mai rapid cu simbolurile politice. Şi mamele vor avea de ales: îşi cazează în continuare copiii în “ciomadan” sau în pătuc – dar cu o condiţie – să intre în partid.

Astfel, în curând, femeile vor intra în sala de naşteri gravide şi vor ieşi de acolo membre ale PCRM, cu copii octombrei în braţe. Dacă mamele reuşesc să atragă în partid şi taţii – Soluţia va oferi câte un pat şi părinţilor. Câte un Pat al lui Procust.

Maia LĂUZA


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *