Şocant: Muruianu pe Insula Câinelui

287-colaj-1-mutuianuIon Muruianu, preşedintele Curţii Supreme de Justiţie, şi-a luat de curând bilet de odihnă pe Insulele Canare. Această vacanţă are o dublă motivaţie: pe de o parte, vacanţa a fost bine meritată după toate suferinţele şi oboselile cu demisia şi restabilirea în funcţie, pe de o altă parte – Insulele Canare sunt cel mai indicat loc pentru recuperarea lui Muruianu, şi iată de ce.

Insulele Canare, din spaniolă: Islas Canarias, sunt un arhipelag format din şapte insule de origine vulcanică din Oceanul Atlantic, pe coasta de nord-vest a Africii. Insulele aparţin Spaniei, formând o comunitate autonomă a acestei ţări.

Insulele au fost denumite Canarii (din latină canis, câine) datorită numărului mare de foci (focile erau numite “câini de mare”) ce existau pe insule. Iată şi motivaţia de bază, iată şi justificarea alegereii acestei destinaţii: un justiţiar, autorul replicii “jurnaliştii sunt câini turbaţi”, a venit să calce în picioare “terenul câinilor”, a turbăciunilor tuturor teritoriilor şi timpurilor.

Canarul (o specie locală de cănăraş: Serinus canaria) a fost denumit după insulele unde şi-au făcut cuiburile şi şi-au cântat cântecele aceste păsări, aşa că, nu ştim încă dacă e adevărat, dar s-a zvonit că Muruianu controlează comerţul cu canari la piaţa “Pticika” din Chişinău. Scopul acestui business nu rezidă în trilul vesel al canarilor. Patronul acestui business vinde de fapt un simbol atât de râvnit: canari după gratii, adică adaptând fraza la sensul latin al noţiunii de canari, câini după gratii.

Insulele Canare mai sunt cunoscute pentru plantaţiile de Dracaena draco, sau Arborele Dracului sau al Dragonului, dar şi pentru pădurile de dafini numite Laurisilva. Nu e plin de sugestii acest tărâm? Unde se poate simţi mai bine un dracon(ic) justiţiar decât la umbra unui Dracaena draco, cu o cunună de dafin pe frunte, şi cu un cârd de câini de mare lingându-i gleznele? Împreună cu Capul Verde, Madeira şi Azore, Insulele Canare formează ecoregiunea Macaronezia. Simţiţi ce înrudire de nume? – Muruianu în Macaronezia.

Cică la întoarcere din Canare, “câinii turbaţi” din Moldova îl aşteaptă cu canareica.

Laur Cănăraş

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

12 comentarii

 1. om simplu

  Cine a avut de suferir din urma odihnei lui Muruianu? Poate calatorii cu copii mici a unei curse de avion au stat in aeroport 12 ore fara hrana si apa asteptind-ul? Sau poate a comandat un bord aviatic de la partenerul sau din bisnita contrabandei, achitindu-se cu el din banii publici? Poate are pe conturi Muruianu miliarde de dolari, in urma privatizarilor si contrabandei cu tigari? NU, NU si iarasi NU!!! Toate articolile acestea sunt ca “razbunare” pentru faptul ca va numit Muruianu pe nume – ciini turbati!!!!

  • IRGA

   eu am avut de suferit de pe urma odihnei lui Muruianu… Are el dreptul la concediu, dupa ce s-a odihnit luni in sir prin spitale, ca sa nu fie dat afara de CSM? nu cred ca se razbuna vreun ziarist, deoarece sunt in categorii de greutate diferite…

 2. Arcasu

  Muruianu se afla pe una din Arhipelagul insulelor Canare, si anume ,- pe insula Tenerife.La plaja Adeje din Sudul insulei, ude temperatura apei Oceanulu Atlantic variaza anul impejur intre 22-25 grade,iar temperatura aierului vara nu depaseste 28-30 grade si 18-25 iarna.Se afla intrun lant hotelier de Super-lux.Toate hotelurile din jur sunt de doar 5 stele.Se distreaza si odihnesc acolo doar persoane VIP sau cu bani f.multi…

 3. Amelia

  Mai “Om simplu”, nu fi si naiv (ca sa nu zic altfel)!!! Cum explici tu ca un demnitar de stat are atatea bani pentru un asemenea sejur, cand mii de copii din Moldova nici nu au vazut marea in ochi, iar parintii lor muncesc mai pe degeaba la stat. Fi-i serios si asemenea caz trebuie luat in considerare foarte serios + investigatii de unde are acesti bani? A stat cumva un an intreg pe mamaliga cu ceapa ca sa adune de vacanta?

 4. Paulina

  Este evident ca aici presa se razbuna.
  Eu in locul acelor ziaristi ce au fiost numiti”Cîni turbati” aveam să o primesc nu ca o ofensă ci ca un compliment. De fiecare dată cînd un ziarist bun de investigație descopera ceva superstresant pentru politicieni sau funcționari el este persecutat, șantajat și amenințat. Asta e riscul profesional. Iar acei ziaristi care scriu ”foaie verde” nici cind și nici nimănui nu i-au încurcat, fiind toată viața în umbră nimeni nu a auzit de ei. Numindu-i astfel însă-și Președintele CSJ înseamnă că puterea a patra din stat este viabilă și dorită de societate.
  Cred că al de Tănase și echipa lui au luat o poziție neprofesionistă fața de cele relatate de Președintele CSJ

 5. leg/ion

  Muruianu a meritat ca si tot poporul tarii,saracul,la sapa cu el in rind cu mine sa vada el de cite oi pe saptamina am ferecirea sa eau masa si ce.

 6. kopo

  dosarele perdute la cedo de murueanu, care au fost in folosul clientelei sale, iata banii si odihna.

 7. kuku

  acest individ trebue sa se odihniasca la pruncu si nu la ocianul pacific, si sa fie de invatatura si petru altii care au prejudiciat statu de milioane de euro. Cite spitale se putiau repara de acesti bani?, sau alte lucrari de cara RM are nevoe.

 8. grigore v.

  Este oare acest articol demn de un ziar scris de jurnaliști care se consideră profesioniști? Mai degrabă este o postare de blog…

  P.S. Șocant!

 9. Petru

  Iata, poftim, mai incearca si lupta cu delipidatorii banilor publici dupa asemenea opinii. Daca indaratul cuvintelor exprimate discret nu se ascund cumva alte nume, vreau sa le spun acestor persoane doua vorbe in cruce. Functionarul public, domnilor,cum si politicianul, este un angajat de stat. El are drepturi, dar si obligatii. A ajuns sa ocupe fucntia respectiva dintrun anume temei, fireste. Are studii, e destept, experimentat, motive pentru care solda lui e mai mare decat a celuia care trage sapa, dar si dintrun foarte important rationament> sa conduca tara asta spre un fagas mai prosper. Si ce a iesit? Cu ce s-au ocupat si se ocupa dansii? Cu raptul statului. Coruptia este un furt camuflat. Deci, dupa unii, nu e bine sa critici judecatorul, pentru ca ce, se darama statul, se supara domnul. Ce doriti voi, de fapt? Sa furati nestingherit si in continuare si sa va razbunati pe @cainii turbati@, atunci cand acestea incearca sa va puna la punct? Ganditi-va inainte de a insinua. Caci pana la urma, ce ar avea de castigat un ziar, care sta cu ochii pe un functionar, si ce castiga functionarul, cand ameninta cu “punerea la respect” un ziarist. Regret, ca avand o justie corupta si mafiotizata, se mai gasesc dintre acei care o apara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *