SIS învins de Muruianu

Marţi, capii justiţiei din Moldova au avut iar o zi grea. Întruniţi într-o şedinţă pentru a desemna noul preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie (CSJ), s-a stabilit că la această poziţie iar aspiră doar Muruianu, iar Muruianu are probleme cu SISul. După şedinţă, s-a stabilit de fapt  că SIS are probleme cu Muruianu, căci Muruianu nu mai are probleme cu nimeni – el a rămas preşedinte al CSJ.

Concursul pentru desemnarea preşedintelui CSJ este multpătimit. Mandatul lui Muruianu a expirat la 29 martie, dar interimatul, deocamdată aparţine tot lui, până la alegerea unui preşedinte nou sau, de ce nu? realegerea lui Muruianu.

Realegerea lui Muruianu este nedorită de multă lume, inclusiv de instituţii întregi. Dar parcă acesta este un impediment în calea justiţiei? Da, SIS are un aviz nu prea favorabil pentru acest candidat la reînfotoliere la CSJ. Da, şi unii membri ai Consiliului Superior al magistraturii cred că prezenţa lui Muruianu în fotoliul de conducere al CSJ este în conflict cu etica. Da, mulţi oameni care au ajuns la CEDO după ce au fost judecaţi de Muruianu consideră că el nu mai are ce căuta nici pe coridoarele instanţelor, la fel ca şi oamenii care au plătit banii pentru procesele pierdute de Moldova la CEDO din cauza lui Muruianu. Da, sunt un şir de organizaţii neguvernamentale care au adunat mai multe dovezi în diverse rapoarte prin care explică şi motivează că Muruianu face justiţie politică şi dreptate financiară. Da, există un număr impunător de jurnalişti care şi-au bătut degetele de taste luni în şir explicând obscuritatea justiţiei lui Muruianu, dar tot la statutul de „câini turbaţi periculoşi pentru societate” au rămas.

Da, există şi o comunitate internaţională care a sprijinit cu milioane de euro şi dolari dezmafiotizarea justiţiei şi eliminarea din circuitul justiţiar a judecătorilor care fac procese la telefon, care iau decizii juridice prin buzunar, care atacă jurnaliştii, care au probleme de integritate şi pagini de servant la SIS. Ei şi ce? Muruianu rămâne preşedinte ad-interim al CSJ şi candidat de bază pentru acest fotoliu. Dacă Mururianu îi învinge pe toţi, aceşti toţi au două opţiuni: sau acceptă înfrângerea, sau luptă ca lumea. Circ în justiţie am avut destul.

John MURUIBANU


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

  1. galtric

    Si cum se traduce acest JOHN MURUIBANU?
    SIS (sau KGB) totdeauna a fost politia politica a putrii…a cui comanda executa oare acum SIS?
    Pana acum asulta de voronin si de rosca, iar acum cine din cei trei apasa pe buton?

  2. volodea

    Da-a fratilor, inca mult timp o sa mai avem de cules roadele a opt ani de guvernare comunista, si consecintele survinite dupa aceasta guvernare. Sociatate noastra sa imbolnavit grav de boala coruptiei,si nici nustiu daca mai este cu putinta de a o vindeca, astai ceva asemanator cu o boala oncologica la om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *