Serafima Cozonac, prezident

Noi, Valera Pelin, Vasea Colţun, Borea Gavriliuc, Vanea Draconu, Victor Bulbuc, Jorică Rărunchi, Olimpia Buturugă, Grişa Rotaru, Liuba Pelin, Anastasia Rărunchi, Seva Traur, Zahar Ivanovici Trosnet, Serafima Cozonac, Eduard Vrabie, Voldemar Inokentievici Koşkin, Lioha Şustrîi, Ghena Glod, Mişa Pleoaşcă, Căpitanul Potapov, Ilarion Cimpoi, Esmeralda, Tristan şi Isolda, Motanul Muric, Goşa Dubăsarskii, Ionel Gavriluc, Academicianul Amihalachioae, cetăţeni ai Planetei Moldova, o propunem la funcţia de prezident al ţării pe Serafima Cozonac.

Tragem mare nădejde că Serafima Cozonac va fi votată de toţi cei 101 sluji ale poporului.

Ea corespunde întocmai criteriilor înaintate de Filtru: este neafiliată politic, cunoaşte limba de stat şi n-a fost niciodată membră de partid komunist, n-a fost nici pionieră, n-a fost nici octombrică, n-a fost nici komsomolistă. Din contra.  A făcut puşcărie. La ruşi. A trăit oleacă în Statele Unite.

Ar putea un pic să-l deranjeze pe Voronin. Serafima Cozonac este baba globală şi e şefa Nekrotitaniumului. Dar asta înseamnă că vectorul european al RM va rămâne ferm. Este o profesionistă şi e o româncă de-a noastră, din Basarabia.

Pentru a vorghi cu ea nu e nevoie să o cătaţi pe skype. O puteţi vedea în fiecare luni, la ora 20.00, la FoosBook (str.Bucureşti nr.68, etajul 4 rusesc). Iar dosarul ei se află în 36 de exemplare (atâtea au mai rămas din cele 666) în Librăriile Cartier. şpaga pentru a te uita în dosar e de 113 lei moldoveneşti. Aşa-i tariful la Wikileaks-ul moldovenesc.

Când va ajunge prezident dosarul Nekrotitanium va fi şi mai scump. Sau nu va fi deloc.

Portretul Serafimei Cozonac va fi prins cu ţânti în capurile tuturor funcţionarilor publici. Serafima Cozonac are de gând să trăiască 400 de ani. Aşa că pe 400 de ani nu mai avem bătaie de cap cu alegerea prezidentului. După aia va ieşi la pensie.

Portretul ei a fost realizat de Roman Tolici. El a fost multiplicat în 666 de exemplare originale. Pentru aleşi. Poate fi xeroxat în 3,6 milioane de exemplare.

Dar acelea vor fi copii. Pentru prostime.

Prezidentu  arată aşă:

“… aici nu mai hotărăsc eu dacă te las sau nu. Nici Bulbuc nu hotărăşte, nici Trosnet, nici Timofei, nici Delta şi nici măcar generalul Dovjenko!”

Citat închis din cartea deschisă “Nekrotitanium. Cyberpunk moldovenesc” de Planeta Moldova. Ilustraţii de Roman Tolici. Editura Cartier, 2010.

http://erizanu.cartier.md


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *